Ανακινείται η έρευνα για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων κκ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Σήμερα, Τρίτη από νωρίς το πρωί, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής, ο οποίος είχε κλείσει εσπευσμένως την υπόθεση μετά τις πρώτες εξηγήσεις των δύο αρμόδιων για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέων Εφετών, άνοιξε ξανά το φάκελο της δικογραφίας με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μουζακίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έγγραφό του προς τους δύο εισαγγελείς ο κ. Μακρής θα θέτει διήμερη προθεσμία προκειμένου να δώσουν ξανά εξηγήσεις αυτή τη φορά για τις δηλώσεις τους περί ονομάτων. Από την πλευρά της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου επιμένουν ωστόσο ότι το υπόμνημα που υπέβαλλαν την Παρασκευή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ήταν ακριβώς «οι εξηγήσεις που τους ζητήθηκαν».

«Έστω και τώρα ας πουν ονόματα» έλεγε σήμερα πηγή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. «Εμείς είμαστε εδώ και τους περιμένουμε».

Από την άλλη πλευρά πάντως, ο κ. Μουζακίτης συνεχίζει να διαμαρτύρεται έντονα για την σπουδή με την οποία έκλεισε αρχικά την υπόθεση ο Άρειος Πάγος, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την πρόθεση των δύο αντεισαγγελέων να προσωποποιήσουν τις καταγγελίες τους περί πιέσεων που δέχθηκαν από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία συνάντησαν στην προσπάθεια πάταξης του οικονομικού εγκλήματος!

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας, πάντως, στη συνάντηση των δύο εισαγγελέων με τους ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς την περασμένη Πέμπτη ακούστηκαν ονόματα και συγκεκριμένες υποθέσεις, για τις οποίες ασκήθηκαν πιέσεις.

Αίσθηση, εν τω μεταξύ, έχει προκαλέσει το πόρισμα Μουζακίτη με βάση το οποίο έγινε η δίωξη του τέως από χθες γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρη. Ιδιαίτερα το απόσπασμα που αναφέρεται σε ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος της απιστίας και του παραμηχανισμού στο υπουργείο, οι οποίοι, όπως λέει χαρακτηριστικά, πρέπει να διωχθούν όταν εντοπιστούν κατά το στάδιο της ανάκρισης.