• Αναζήτηση
 • Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Λάμπρου

  Πέθανε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 19 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών ο σκηνοθέτης Γιάννης Λάμπρου ο οποίος νοσηλευόταν στην Αθήνα. Η αιτία θανάτου δεν έγινε γνωστή αλλά ο Λάμπρου έπασχε από καρκίνο. Η αγάπη του για τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα για το ντοκιμαντέρ ήταν μεγάλη και μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πέθανε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 19 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών ο σκηνοθέτης Γιάννης Λάμπρου ο οποίος νοσηλευόταν στην Αθήνα.

  Η αιτία θανάτου δεν έγινε γνωστή αλλά ο Λάμπρου έπασχε από καρκίνο. Η αγάπη του για τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα για το ντοκιμαντέρ ήταν μεγάλη και μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

  Ο Λάμπρου αποφοίτησε από την κινηματογραφική σχολή «Ευγενία Χατζίκου» και συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole des Haute Etudes στο Παρίσι. Από την φιλμογραφία του ξεχωρίζουν τα ντοκιμαντέρ «Οπλές» (1993, τιμητική διάκριση και συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), «Ιδρωμένα Αλώνια» (1995) και «Στα ίχνη του Ορφέα» (1997). Από το 2007 ο Λάμπρου εργαζόταν στην σειρά της ΕΤ3 «Λυράρηδες του Αιγαίου», με θέματα μέσα από τη ζωή της ακριτικής υπαίθρου και των ανθρώπων της.

  Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί τη Μεγάλη Πέμπτη 21 του μήνα στον τόπο καταγωγής του, την Κονίστρα Ευβοίας, στις 3 μ. μ.

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μπροστά στον καθρέφτη Εκρυψα το πρόσωπό μου πίσω από το χειροποίητο, τούλινο πέπλο με τα μικρά διαμάντια και την κοραλλένια καρφίτσα, πολύτιμο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk