Κινητά μαντεύουν τι θέλουμε να γράψουμε

Σκεφτείτε πόσο χρόνο χάνουμε όταν θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με το κινητό μας, ψάχνοντας να βρούμε το γράμμα που θέλουμε. Σε αυτό το «μαρτύριο» της πληκτρολόγησης μπαίνει τέλος με τη νέα τεχνολογία Swype, χάρη στην οποία ο χρήστης αντί να πατάει μεμονωμένα πλήκτρα, θα σύρει το δάχτυλό του από το ένα γράμμα στο άλλο με μια ρέουσα και γρήγορη κίνηση που υπόσχεται θαύματα. Το ειδικό πρόγραμμα που θα περιέχει το κινητό τηλέφωνο υπολογίζει ποια λέξη θέλουμε να γράψουμε με βάση τον συνδυασμό των γραμμάτων που πατήσαμε.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Σκεφτείτε πόσο χρόνο χάνουμε όταν θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με το κινητό μας, ψάχνοντας να βρούμε το γράμμα που θέλουμε. Σε αυτό το «μαρτύριο» της πληκτρολόγησης μπαίνει τέλος με τη νέα τεχνολογία Swype, χάρη στην οποία ο χρήστης αντί να πατάει μεμονωμένα πλήκτρα, θα σύρει το δάχτυλό του από το ένα γράμμα στο άλλο με μια ρέουσα και γρήγορη κίνηση που υπόσχεται θαύματα.

Το ειδικό πρόγραμμα που θα περιέχει το κινητό τηλέφωνο υπολογίζει ποια λέξη θέλουμε να γράψουμε με βάση τον συνδυασμό των γραμμάτων που πατήσαμε. Οι κινήσεις μας μάλιστα δεν χρειάζεται να είναι ακριβείς, επειδή το λογισμικό «καταλαβαίνει» ποια λέξη έχουμε στο μυαλό μας.

Το Swype φιλοδοξεί λοιπόν να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο πληκτρολογούμε ως σήμερα. Η επαναστατική μέθοδος την οποία ακολουθεί, είναι η «κύλιση» από γράμμα σε γράμμα, σε αντίθεση με το άγγιγμα του κάθε γράμματος της λέξης που επιθυμούμε να γράψουμε. Ετσι, σέρνοντας το δάχτυλο ή τη γραφίδα σε μια συνεχόμενη γραμμή πάνω στην οθόνη, η έξυπνη πατενταρισμένη τεχνολογία του Swype αναλαμβάνει να προβλέψει τη λέξη που θέλουμε να γράψουμε, ταχύτατα και με μεγάλη ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του Swype Κλιφ Κούσλερ, το σύστημα μπορεί να αυξήσει κατά 30% την ταχύτητα πληκτρολόγησης ενός μηνύματος. Το Swype επιτρέπει στον χρήστη να ανιχνεύει τη λέξη στο εικονικό πληκτρολόγιο που σχηματίζεται στην οθόνη του κινητού, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για τη σύνταξη ενός μηνύματος.

Ο Κούσλερ λέει ότι η τεχνολογία θα διευκολύνει αφάνταστα τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, αλλά και όλους όσοι χρησιμοποιούν πληκτρολόγια σε φορητές συσκευές, όπως συσκευές πλοήγησης, tablet ΡC, μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων ή μηχανές με βιντεοπαιχνίδια. Οι δημιουργοί του Swype υποστηρίζουν ότι ο χρήστης μπορεί να πιάσει 50 λέξεις το λεπτό, ενώ ο ίδιος ο Κούσλερ έχει φθάσει στις 55. Ο Κούσλερ είναι επίσης ο εφευρέτης του λογισμικού Τ9, που υπάρχει στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και «μαντεύει» τη λέξη που θέλουμε να γράψουμε, προτείνοντάς μας έναν κατάλογο για να διαλέξουμε. Η τεχνολογία Swype αποτελεί το επόμενο βήμα.

Ηδη χρησιμοποιείται σε επτά έξυπνα κινητά που διατίθενται στην αμερικανική αγορά. Ως το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμη σε τουλάχιστον 50 μοντέλα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Swype είναι σήμερα διαθέσιμο στην αγγλική, στην ισπανική, στην ιταλική και στη ρωσική, αλλά σύντομα θα βρει εφαρμογές σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Και φυσικά στα ελληνικά.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ SΜS
Το Swype προορίζεται για συσκευές με οθόνη αφής στις οποίες εμφανίζεται ένα κλασικό Qwerty πληκτρολόγιο. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που ήταν «φορτωμένο» με την τεχνολογία Swype ήταν το Samsung Οmnia ΙΙ, που «τρέχει» με λειτουργικό σύστημα Windows Μobile.

Πρόσφατα βγήκε η beta έκδοσή του για κινητά Αndroid. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και έκδοση για το Symbian της Νokia. Για το iΡhone της Αpple δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk