Εκτός Alpha βρίσκεται από την Παρασκευή ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. «Κόπηκε η εκπομπή μου» ήταν η εξήγηση του δημοσιογράφου σε τηλεφωνική επικοινωνία του με «Το Βήμα», μετά τις πληροφορίες ότι αποχωρεί από τον σταθμό γιατί διαφώνησε με τον κ. Δ. Κοντομηνά. Πληροφορίες τις οποίες ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε απαντώντας «και με τον νόμο» στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι διακόπτεται το συμβόλαιό του. Η αιφνιδιαστική κρίση στις σχέσεις του τηλεοπτικού σταθμού Alpha με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο προέκυψε το απόγευμα της Παρασκευής και όλα δείχνουν ότι το διαζύγιό του με τον Alpha έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων επεισοδιακών αποχωρήσεων.


Αιτία της σύγκρουσης μεταξύ του καναλιού και του δημοσιογράφου ήταν το θέμα της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», η οποία είχε προγραμματισθεί να μεταδοθεί αύριο και, όπως λέει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφορούσε το μαύρο χρήμα προς πολιτικούς και τις «πλάγιες» σχέσεις επιχειρηματιών με πρόσωπα του πολιτικού κόσμου. Εκτιμάται ότι με τη συγκεκριμένη εκπομπή ήθελε να δώσει απάντηση για το πρόστιμο που επέβαλε, πριν από δύο εβδομάδες, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στον σταθμό.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του καναλιού, ζητήθηκε από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο να διευκρινίσει αν υπάρχουν στοιχεία για τις καταγγελίες που επρόκειτο να μεταδώσει και αν η έρευνα που παρουσίαζε ήταν τεκμηριωμένη. Από την πλευρά Τριανταφυλλόπουλου, ωστόσο, σημειωνόταν ότι του ζήτησαν να μην προχωρήσει η μετάδοση της συγκεκριμένης έρευνας. Σε συνάντηση που έγινε αργά προχθές το απόγευμα μεταξύ του δημοσιογράφου, του κ. Δ. Κοντομηνά και του προέδρου του καναλιού κ. Ν. Χατζηνικολάου συζητήθηκε το όλο θέμα. Ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία με το κανάλι μόνο αν του επιτραπεί να μεταδώσει την έρευνα. Οι ίδιες πηγές από την πλευρά Τριανταφυλλόπουλου ανέφεραν ότι ασκήθηκαν πιέσεις από πολιτικούς για να μη βγει στον αέρα η εκπομπή.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τριανταφυλλόπουλος φεύγει από τον Alpha. Από τον ίδιο σταθμό είχε αποχωρήσει και πριν από τις εκλογές του 2000 όταν ιδιοκτήτης ήταν ο κ. Δ. Τσοτσορός και γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης ήταν ο κ. Στ. Μαλέλης, ενώ και το 2003 – επί Κοντομηνά – είχε επέλθει εκ νέου διαζύγιο με το κανάλι για θέμα σχετικό με την εμπλοκή «επωνύμων» με αυθαίρετα κτίσματα.


Πάντως ως αργά προχθές το βράδυ δεν είχε εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι και στελέχη του απέφευγαν να επιβεβαιώσουν την αποχώρηση του κ. Τριανταφυλλόπουλου. Από το γραφείο Τύπου του σταθμού ανέφεραν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Βήματος», ότι η μη μετάδοση της εκπομπής τη Δευτέρα οφείλεται απλώς σε τεχνικούς λόγους – δεν ήταν έτοιμο το σκηνικό – και ότι έχει προγραμματισθεί κανονικά για την προσεχή Πέμπτη η «Ζούγκλα».