Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτγουιγκ Φίσερ μετά τις ύποπτες κλοπές αρχαιοτήτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων από το κτίριο του μουσείου στο Λονδίνο, στο οποίο φυλάσσονται μεταξύ άλλων και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Οπως είναι γνωστό, το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κλοπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα, υπογραμμίζοντας πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Συνολικά, φαίνεται ότι έχουν «εξαφανιστεί» εκατοντάδες αντικείμενα από τις αίθουσές του.

«Τις τελευταίες ημέρες εξέτασα λεπτομερώς τα γεγονότα γύρω από τις κλοπές από το Βρετανικό Μουσείο και τη σχετική έρευνα. Είναι προφανές ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν ανταποκρίθηκε όσο ολοκληρωμένα θα έπρεπε στις προειδοποιήσεις του 2021 και στο πρόβλημα που έχει πλέον αναδειχθεί πλήρως» δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Guardian» ο απερχόμενος διευθυντής του και πρόσθεσε ότι η ευθύνη για την αποτυχία αυτή πρέπει τελικά να βαρύνει τον ίδιο.