Ολοι γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής μας υγείας. Χάρη δε σε μια νέα μελέτη τώρα γνωρίζουμε και τον τρόπο με τον οποίο το μπρόκολο, όπως και όλα τα σταυρανθή λαχανικά, μας προστατεύουν από τον καρκίνο. Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από αμερικανούς επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science, αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην αποσαφήνιση των κυτταρικών μονοπατιών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του καρκίνου. Σύμφωνα με αυτήν, τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν μια ουσία η οποία «ξυπνά» έναν ισχυρό αναστολέα της ανάπτυξης των όγκων.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.