Η πληροφορία ήρθε από θεσμικό παράγοντα. Οτι δηλαδή υπάρχει στην Αθήνα μια Γαλλίδα και εργάζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης και όχι μόνον. Στην πραγματικότητα έχει αναλάβει το λεγόμενο… lobbying της κυβέρνησης και πολύ πιθανόν του ίδιου του Πρωθυπουργού. Τι ισχύει απ’ όλα αυτά;
nnn
Εψαξα, ρώτησα και έμαθα ότι η Γαλλίδα αυτή ονομάζεται Anne-Laure Kiechel (φωτογραφία), είναι τρίτη στην ιεραρχία της Rothschild και έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στον ΟΔΔΗΧ επί ηγεσίας του Στέλιου Παπαδόπουλου. Εμφανίστηκε μαζί με τη Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και προσελήφθη με μισθό 90.000 ευρώ εφάπαξ και bonus 1,5 εκατ. έως 2,5 εκατ. ευρώ κάθε φορά που η χώρα θα έβγαινε στις αγορές. Μάλιστα, όπως μου είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η Rothschild ήταν πολύ πιο φθηνή από τη Lazard (αμειβόταν με 25 εκατ. ευρώ), την οποία είχε προσλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης για να πετύχει μείωση του χρέους.
nnn
Μετά τον ΟΔΔΗΧ οι σχέσεις της Rothschild με την ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς δεν διεκόπησαν. Μάλιστα, όπως λέγεται (χωρίς ποτέ να διαψευσθεί), η εταιρεία αυτή ήταν που διοργάνωσε το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι (τότε που είχε συναντήσει και στελέχη της L’Oreal). Το άλλο που λέγεται για την Anne-Laure Kiechel είναι ότι αυτή ήταν που διοργάνωσε τη βράβευση του Πρωθυπουργού από το περιοδικό «Politique Internationale» και από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού.
nnn
Η συμμετοχή της Rothschild στη βράβευση δεν διαψεύστηκε ποτέ. Οπως και να ‘χει το πράγμα, αυτή είναι δουλειά του οίκου της Rothschild: να φέρνει δηλαδή σε επαφή με όσους συνεργάζεται τους επικεφαλής των οικονομικών κολοσσών πρωτίστως της Γαλλίας και εν συνεχεία όλου του κόσμου. Αλλωστε στο επίσημο site του οίκου αυτοπεριγράφεται ως «ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα γκρουπ οικονομικών συμβούλων στον κόσμο. Προσφέρουμε μοναδικές προοπτικές που κάνουν τη διαφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στον πλούτο των πελατών μας…».


Η κόρη μου η… καπνίστρια

Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν πόσο φανατικός αντικαπνιστής είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Επί πρωθυπουργίας του ουδείς τολμούσε να καπνίσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ελα όμως που βρήκε καπνιστές μέσα στην ίδια του την οικογένεια, τη μονάκριβη κόρη του Μαργαρίτα, η οποία μάλιστα έχει την τόλμη (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) να καπνίζει… μπροστά του. Και εκείνος δεν μπορεί να της κάνει την παραμικρή παρατήρηση. Αλλά δεν είναι μόνο η Μαργαρίτα που καπνίζει. Καπνίζει και η ολλανδέζα σύντροφος του ΓΑΠ, Γουέντι Κόνελι. Και σε αυτήν δεν λέει το παραμικρό. Τώρα θα πείτε πού τα γνωρίζω όλα αυτά. Μα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το τραπέζι που έκανε για τα 66α γενέθλιά του, στην Κρήτη. Και σε αυτές φαίνονται καθαρά ποιοι καπνίζουν και ποιοι όχι…
Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ ο ΓΑΠ
Ισως πολλοί από εσάς να διερωτάσθε τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου στις επερχόμενες εκλογές. Από τον στενό οικογενειακό του κύκλο με διαβεβαιώνουν (παρά τη διαφορετική γραμμή που έχει με τη Φώφη Γεννηματά σε πολλά θέματα, ανάμεσά τους και το Μακεδονικό) ότι θα θέσει υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής. «Θα εκτεθεί στην Αχαΐα», όπως ακριβώς μου είπαν, χωρίς να χρειάζεται σταυρό ως πρώην πρωθυπουργός. Και ευελπιστεί να εκλεγεί, εκτός αν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.


Οι πασοκογενείς του Ποταμιού

Τι είδους εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν άραγε στο ΚΙΝΑΛ; Να αποχωρήσει φέρ’ ειπείν ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ηδη ορισμένοι προεξοφλούν ότι την 1η Ιουλίου θα αποφασιστεί η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Οχι ακριβώς. Και τούτο γιατί πληροφορούμαι εγκύρως ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει τοποθετήσει πολλά πασοκογενή στελέχη σε διάφορες κοινές επιτροπές του ΚΙΝΑΛ (όπως Υγεία, Παιδεία κ.τ.λ.). Πρόκειται για στελέχη που ανήκαν στο ΠαΣοΚ και είχαν προσχωρήσει στο Ποτάμι. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι τα στελέχη αυτά δεν θέλουν να αποχωρήσουν από το ΚΙΝΑΛ. Και τι θα κάνει ο Σταύρος; Θα αποχωρήσει με… δόσεις; Οχι βεβαίως, απλώς εξετάζει το ενδεχόμενο να μην αποχωρήσει την 1η Ιουλίου αλλά να πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, το οποίο θα πάρει και τις αποφάσεις που πρέπει. Ο Σταύρος πάντως διαλαλεί παντού ότι φεύγει από το ΚΙΝΑΛ για να σώσει το κόμμα του.


Ενας υπουργός με… ντουντούκα

Με… ακτιβιστικό τρόπο αντιμετώπισε ο υφυπουργός Οικονομικών Στέργιος Πιτσιόρλας τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνας που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο. Ιδού λοιπόν τι συνέβη: Η διαδήλωση ήταν σε εξέλιξη, κατέβηκε αμέσως από το γραφείο του, βγήκε στην Καραγεώργη Σερβίας, πήρε στα χέρια την ντουντούκα των διαδηλωτών και άρχισε να τους μιλάει. Από την ντουτούκα τούς εξήγησε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε και το Ναυπηγείο να συνεχίσει να λειτουργεί και οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τις δουλειές τους.
Μόνιμα τα βάρη

Ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια, ο μέσος Ελληνας θα εργαστεί εφέτος μέχρι τις 18 Ιουλίου, δηλαδή 198 από τις 365 ημέρες του χρόνου, για να πληρώσει φόρους και εισφορές στο κράτος, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας που παρουσίασε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦιΜ).

Οταν η Τζάκρη συνάντησε τον… Σάκη

Δύσκολη η προηγούμενη εβδομάδα για τον Στ. Κοντονή και την Θ. Τζάκρη μιας και δεν ήταν συνηθισμένοι να δέχονται αποδοκιμασίες σαν κι αυτές που δέχθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Αποδοκιμασίες από χρυσαυγίτες» και ακροδεξιούς, όπως ανέφεραν.

***
Όμως, το ταξίδι της επιστροφής με αεροπλάνο της γραμμής στην Αθήνα τους έδωσε και μερικές χαρές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μια απρόσμενη συνάντηση μέσα στο αεροπλάνο. Αυτόπτης μάρτυρας που είπε ότι σε κοντινές θέσεις καθόταν ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος είναι γνωστό πως όπου πάει προκαλεί πανικό. Ακόμα και στα 18.000 πόδια!

***
Η κυρία Τζάκρη μάλλον θα είναι «Ρουβίτσα» (ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση) αφού έσπευσε να τον χαιρετήσει θερμά ώστε να χαλαρώσει μετά το άσχημο κλίμα που συνάντησε στην Πέλλα. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει», όπως και η ΝΔ, με τον δημοφιλή αοιδό και τον πολιορκεί για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτιά του.

HeliosPlus