Λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε στη Βουλή τόσο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η Ντόρα Μπακογιάννη (φωτογραφία) είχε ένα (αναγκαστικό) τετ α τετ με τον κ. Τσίπρα, αλλά και με τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα. Η συνάντηση έγινε στη μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του ινδού προέδρου Ram Nath Kovind και της συζύγου του.
nnn
Πρώτα πλησίασε την κυρία Μπακογιάννη η κυρία Μπαζιάνα, η οποία τη χαιρέτησε ευγενικά (και στον πληθυντικό). Εν συνεχεία την πλησίασε ο κ. Τσίπρας. Και τι νομίζετε ότι συζήτησαν; Για το Μακεδονικό; Για τη συμφωνία των Πρεσπών; Για τα απόρρητα έγγραφα που αποχαρακτήριζαν σε ρυθμό πολυβόλου στη Βουλή ο Πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών; Τίποτα απ’ αυτά. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τα παιδιά του και η Ντόρα για τα εγγόνια της! Τώρα θα πείτε τι είδους ενδιαφέρον είχε ο κ. Τσίπρας για τα εγγόνια της Ντόρας; Ισως να μην το ξέρετε, αλλά ένας εγγονός της (γιος της Αλεξίας Μπακογιάννη) ήταν συμμαθητής και φίλος του γιου του κ. Τσίπρα στην «Αγκάλη». Ενας παιδικός σταθμός, λοιπόν, ένωσε τους δύο πολιτικούς και άφησαν τα απόρρητα έγγραφα κατά μέρος.
nnn
Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τις γαστρονομικές εξερευνήσεις του, τις οποίες απ’ ό,τι είδα τις αξιοποιεί επαρκώς, αφού γνωρίζει ότι όταν πάψει να είναι πρωθυπουργός όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν. Ετσι μετά το λουκούλλειο γεύμα που του προσφέρθηκε στο Λαγονήσι από τους διοργανωτές του Economist και το γεύμα που του πρόσφερε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζάεφ, τη Δευτέρα το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο έφαγε πρώτο πιάτο ψαρικά, μπαρμπούνι γεμιστό με μελιτζάνα, εν συνεχεία γεύτηκε μια φρεσκότατη μαριναρισμένη με λεμόνι γλώσσα, ενώ το κυρίως πιάτο ήταν ένα κοτόπουλο στον φούρνο. Στο τέλος ακολούθησαν φρούτα και γλυκά ενώ ο Πρωθυπουργός ήπιε λευκό κρασί.
nnn
Πάντως στο δείπνο προς τιμήν του ινδού προέδρου σημειώθηκαν πολλές απουσίες. Και δεν ομιλώ για τις δικαιολογημένες, όπως του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση (που βρίσκεται στην Κίνα) ή του συζύγου της Ντόρας που βρισκόταν στην Ολυμπία, αλλά της Μαριάννας Λάτση και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Εμαθα ότι η μεν κυρία Λάτση είχε προσκληθεί, όχι όμως και η κυρία Αγγελοπούλου, η οποία κλήθηκε μόνο στο δείπνο προς τιμήν του Καρόλου και της Καμίλα, αφού το ζήτησε η βρετανική πρεσβεία.
nnn
Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι από τις πρώτες κυρίες ξεχώρισε η κυρία Μπαζιάνα, η οποία επέλεξε ένα κρεμ κοκτέιλ φόρεμα με λεπτομέρειες δαντέλας στα μανίκια. Οπως και τη φράση του ινδού προέδρου που είπε ότι ο γνωστότερος Ελληνας στην Ινδία δεν είναι άλλος από τον Μέγα Αλέξανδρο!
Πώς μπορείς να γίνεις πρωθυπουργός
Προσέξτε αυτό που θα διαβάσατε, επειδή δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις συμπτώσεις ούτε με την… τύχη και πολύ περισσότερο ούτε με τις προλήψεις. Είναι όμως κατατσεκαρισμένο ότι όποιος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετέχει στην επέτειο για τη φονικότερη για τον ελληνικό στρατό μάχη του Κιλκίς-Λαχανά γίνεται… πρωθυπουργός. Θέλετε ένα παράδειγμα;
nnn
Η επέτειος είναι στις 21 Ιουνίου και είχε πάει στο Κιλκίς ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η τότε κυβέρνηση ΠαΣοΚ είχε υποτιμήσει την επέτειο και έστειλε να την εκπροσωπήσει ένας γενικός γραμματέας. Ετσι η παρέλαση έγινε με τιμώμενο πρόσωπο τον κ. Καραμανλή και τη συνέχεια την ξέρετε. Θέλετε και άλλο παράδειγμα;
nnn
Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου. Οι επιτελείς του Παπανδρέου τού πρότειναν να πάει στις 21 Ιουνίου στο Κιλκίς να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είχε άλλη δουλειά με τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Γ. Φλωρίδης που κατάγεται από το Κιλκίς του είπε μια… ιστορία. Οτι ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ένας έφεδρος αξιωματικός ονόματι Νίκος Παπανδρέου. Του εξήγησε ότι ήταν συγγενής του και ότι ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε το όνομά του στον αδελφό του Νίκο. Ετσι πείστηκε και πήγε. Εν συνεχεία κέρδισε τις εκλογές και έγινε πρωθυπουργός.
nnn
Στις 21 Ιουνίου θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κιλκίς. Η κυβέρνηση θα στείλει είτε κάποιον από τους πολλούς υφυπουργούς που διαθέτει είτε θα εκπροσωπηθεί από τοπικούς βουλευτές. Ετσι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι μόνος του και θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης. Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που συνήθως δεν χάνει τέτοιες εκδηλώσεις) πρόκειται να πάει. Θα βρίσκεται στο Ιδρυμα Θεοχαράκη, στα εγκαίνια της έκθεσης Βαρώτσου.
Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Κάνε μια απεργία πείνας
Την οργή του για τη νέα άδεια που εξασφάλισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξέφρασε μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook ο Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας την απόφαση και ουσιαστικά το αποτέλεσμα της απεργίας πείνας που έκανε ο φυλακισμένος ηγέτης της «17 Νοέμβρη». Οπως γράφει δηκτικά ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, «είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Είσαι βιαστής; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Κάνε και εσύ μία «απεργία πείνας»». Να σημειώσω ότι την ενόχλησή της για την άδεια Κουφοντίνα εξέφρασε και η αμερικανική πρεσβεία.
Αρχισαν τα… γουχαίσματα

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:

1. Γιούχαραν την υπουργό Τουρισμού (προερχόμενη από τυς ΑΝΕΛ) Ελενα Κουντουρά στα Χανιά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων του κόμματος. Τώρα, μεταξύ μας είδηση δεν είναι ότι γιούχαραν την κυρία Κουντουρά για τη στάση της στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας, αλλά ότι οι ΑΝΕΛ (που εξαερώνονται) εγκαινιάζουν και νέα γραφεία (και μάλιστα στα εγκαίνια παρευρίσκονται και… μέλη).

***
2. Γιούχαραν τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και την (πασοκογενή) Θεοδώρα Τζάκρη την στιγμή που αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών. Είχε συγκεντρωθεί κόσμος που τους φώναζε (ανάμεσα στα άλλα) «προδότες».

***
3. Πολίτες αποδοκίμασαν και έδιωξαν από εκδήλωση τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα Νίκο Παπαδόπουλο στο πλαίσιο της ημερίδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αν και η εκδήλωση αφορούσε τα αγροτικά και τη νέα ΚΑΠ, ο Συριζαίος βουλευτής τα άκουσε για τα καλά για τη συμφωνία και την ονομασία των Σκοπίων «Βόρεια Μακεδονία».

***
Φεύγει ο Σταύρος που… μένει (προς το παρόν)

«Αν μείνουμε στο ΚΙΝΑΛ, κανείς σας δεν θα εκλεγεί βουλευτής…» λέγεται ότι είπε σε συνεδρίαση με τα στελέχη του Ποταμιού που συμμετέχουν στα όργανα του Κινήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την οποία τέθηκε απερίφραστα από τον ίδιο το ερώτημα: «μένουμε ή φεύγουμε;». Τη διάχυτη επιφυλακτικότητα στην ομήγυρη αποκορύφωσε κάποιος που αναρωτήθηκε φωναχτά: «γιατί, αν φύγουμε, θα εκλεγούμε;»..Αλλά εκείνο που μαθαίνω είναι ότι τελικά θα φύγουν (όσοι φύγουν) την 1η Ιουλίου για να τελειώνουμε,.

HeliosPlus