Δεν είναι η πρώτη φορά που η Breitling δημιουργεί ένα ρολόι εμπνευσμένο από την Ελλάδα. To 2022 είχε παρουσιάσει τη συλλεκτική έκδοση Superocean Heritage B20 Automatic 44, στα χρώματα της γαλανόλευκης. Εκείνο το ρολόι είχε χαραγμένη την ελληνική σημαία στο πίσω μέρος της κάσας του και είχε κυκλοφορήσει σε 100 αριθμημένα αντίτυπα. Τώρα η ελβετική εταιρεία αντλεί για ακόμη μία φορά έμπνευση από το ελληνικό καλοκαίρι και παρουσιάζει το Superocean Automatic 44 Greek Limited Edition, ένα καταδυτικό μοντέλο που όμως ενδείκνυται για όλα τα θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να κάνετε σερφ, να κολυμπήσετε αλλά και να διασκεδάσετε στην παραλία και μετά να το φορέσετε για να δειπνήσετε δίπλα στο κύμα.

Για την ιστορία

Η νέα γενιά των καταδυτικών Superocean παρουσιάστηκε το 2022, αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο αρχείο της Breitling και από ιστορικά της μοντέλα του 1960 και του 1970. Ως γνωστόν η δεκαετία του 1960 λογίζεται ως η χρυσή εποχή των καταδύσεων, κι αυτό χάρη στις περιπέτειες του Ζακ Κουστό. Οι υποβρύχιες εξερευνήσεις του γοήτευσαν χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Οι καταδύσεις έγιναν μόδα και αυτή η μόδα γέννησε νέες τεχνολογίες. Καθώς η ασφάλεια και η ακριβής μέτρηση του χρόνου κατάδυσης ήταν κρίσιμης σημασίας για τους δύτες, οι σχεδιαστές της Breitling επέλεξαν να αφαιρέσουν καθετί περιττό στα πρώτα μοντέλα Superocean. Σχεδίασαν καθαρά, ευανάγνωστα καντράν, τοποθετώντας την κλίμακα μέτρησης των λεπτών σε έναν φαρδύ περιφερειακό δακτύλιο σε έντονη χρωματική αντίθεση με το υπόλοιπο καντράν. Ταυτόχρονα πρόσθεσαν μεγάλους φωσφορίζοντες δείκτες ώστε να διακρίνονται καλύτερα στο σκοτάδι του βυθού. Εκτός από το πρακτικό κομμάτι όμως τους ενδιέφερε η αισθητική και το στυλ εκείνων των ρολογιών. Δεν έπρεπε να είναι εργαλεία μόνο για τον βυθό αλλά να μπορούν να φορεθούν εξίσου και στην καθημερινή ζωή ενός άνδρα.

Το νέο ρολόι

Το νέο Superocean Automatic 44 Greek Limited Edition ακολουθεί τους ίδιους σχεδιαστικούς κώδικες των πρώτων εκείνων μοντέλων, υιοθετώντας όμως καιι σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όπως η μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με τον μαύρο κεραμικό δακτύλιο στην επιφάνειά της, που δεν θα φθαρεί ούτε θα ξεθωριάσει ποτέ. Ή η επίστρωση των δεικτών με φωτοβόλο Super-LumiNova® για άριστη ορατότητα στο σκοτάδι, ακόμα και μέσα στο νερό. Ως αυθεντικό καταδυτικό ρολόι είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος και αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ανθεκτικό σε κραδασμούς, άμμο και αλμυρό νερό.

Έχει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, λευκό καντράν με μπλε φαρδύ περιφερειακό δακτύλιο των λεπτών χρώματα ενώ η ίδια μπλε απόχρωση υπάρχει στους δείκτες και στις μεγάλες ενδείξεις των ωρών. Ένα λουράκι από σκούρο μπλε καουτσούκ ολοκληρώνει την ωραία εμφάνιση. Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος μηχανισμός B17 με πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας. Και αν γυρίσετε το ρολόι θα δείτε στην πίσω όψη της κάσας την ειδική εγχάραξη της ελληνικής σημαίας και την επιγραφή «One of 250» που αποκαλύπτει τον περιορισμένο χαρακτήρα του ρολογιού.

Στη διαφημιστική καμπάνια του νέου Superocean Automatic 44 Greek Limited Edition πρωταγωνιστεί ο γνωστός σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος είναι πρεσβευτής της Breitling.

H τιμή του Superocean Automatic 44 Greek Limited Edition είναι €5.400.

Κυκλοφορεί σε 250 συλλεκτικά αντίτυπα και θα το βρείτε στις μπουτίκ της Breitling και σε ένα περιορισμένο δίκτυο λιανικής στην Ελλάδα.