Κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα με τους περισσότερους καθώς αρκετοί επέλεξαν να εκμεταλλευτούν και τη σημερινή ημέρα, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου. Τα προβλήματανα ξεκινούν από την Κόρινθο με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες έως τα Μέγαρα.

Η εικόνα της κίνησης στις 18:00

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

  • Δείτε live την κίνηση εδώ
  • Εδώ μπορείτε να δείτε την κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού

Από την Τροχαία εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών- Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας).

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη έξοδο από την εποχή της πανδημίας, καθώς μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν περίπου 90.000 ταξιδιώτες, ενώ από την Αττική αναχώρησαν περίπου 700.000 Ι.Χ.

Ήδη από νωρίς το πρωί, άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα πλοία από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε ότι θα καταφθάσουν συνολικά μες στην ημέρα περίπου 24.300 επιβάτες.

Σε εξέλιξη και η επιστροφή εκδρομέων από την Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη. Αυξημένη καταγράφεται από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Με ζέστη η επιστροφή

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις να σημειώνονται ανά διαστήματα, οι οποίες τις απογευματινές ώρες αναμένεται να πυκνώσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα δυτικά. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, άνεμοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.