Ισως η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία) να θεώρησε ότι το αίτημα της ΝΔ και προσωπικά του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές (ένα αίτημα που το είχε υποβάλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και τρία χρόνια) έχει ξεθωριάσει και πήρε αυτή την πρωτοβουλία να το ανανεώσει ζητώντας από τον κ. Τσίπρα οι εκλογές να γίνουν εδώ και τώρα ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.


Το… άσπρο μέτωπο της κυβέρνησης

Μπορεί από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου να ομιλούν για «μαύρο μέτωπο κατά της κυβέρνησης», να κατασκευάζουν εχθρούς (όπως εδώ και τρία χρόνια το συνηθίζουν), αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει όλη την ενέργειά της στη σκανδαλολογία (που τελευταίως δεν της βγαίνει) και έτσι βαδίζει χωρίς πρόγραμμα («βλέποντας και κάνοντας», όπως μου είπε χαρακτηριστικά ένας κυβερνητικός βουλευτής). Θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κακή εικόνα, τώρα που τελειώνει το πρόγραμμα, με… παροχές (με πρώτες τις συλλογικές συμβάσεις) και, αν δεν της βγουν, θα επιστρέψει και πάλι στη σκανδαλολογία στην οποία έχει διαπρέψει.


Πώς έπιασαν τον Μάη οι Συριζαίοι

Την ώρα που στην Αθήνα υπήρχαν τουλάχιστον τρεις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά (με πολυπληθέστερη αυτή του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα), στην Κουμουνδούρου η Τασία, ο Φλαμπουράρης, ο Σκουρλέτης, ο Μανιός και τα άλλα τα «παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ μόλις τελείωσαν οι πορείες, έπιαναν τον Μάη στην Κουμουνδούρου, δίνοντας μια επαναστατική νότα στην ημέρα τρώγοντας μαζί με νεολαίους σουβλάκια και πίνοντας μπίρες. Ετσι, άφησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του Δανάη Στράτου να «αλωνίζουν» στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, να κάνουν δηλώσεις και να φορούν το κόκκινο γαρίφαλο.


Κυβερνητικό γραφείο κάνναβης

Ενα κυβερνητικό γραφείο κάνναβης συστήνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Περισσότερες λεπτομέρειες, δηλαδή πού θα στεγάζεται, με ποιους θα στελεχώνεται, τι αρμοδιότητες θα έχει, πόσους διορισμούς απαιτεί κ.τ.λ. δεν έδωσε ο υπουργός. Το μόνο που είπε είναι ότι το γραφείο αυτό θα λειτουργήσει εντός των ημερών, ενώ με υπουργική απόφαση καθορίζονται σε συνεργασία με τον ΕΟΦ τα σχετικά με την Επιστημονική Επιτροπή που θα ρυθμίσει τη συνταγογράφηση του φαρμάκου.


Αποποιούνται τον… Αντώναρο

Μου λένε διάφοροι καραμανλικοί (και δεν έχω κανέναν λόγο να μην τους πιστέψω) ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πολύ έχει εκνευριστεί με τα «καμώματα» περί ιδρύσεως νέου πολιτικού φορέα του Ευ. Αντώναρου και άφησε να διαρρεύσει ότι «έπαψε» (ναι, έτσι το είπαν) να έχει σχέση μαζί του και ότι «σταμάτησε» να τον συναντά. Αυτή κι αν είναι απώλεια για τον κ. Αντώναρο, που κάθε κίνησή του την κάνουν σημαία τα συριζαίικα τρολ. Μαθαίνω επίσης ότι σειρά έχει η Κατερίνα Παπακώστα να μπει στον πάγο από το καραμανλικό στρατόπεδο.


Αρχίζει περιοδεία ο Καραμανλής

Μπορεί να είναι η είδηση της χρονιάς. Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μπορεί να μην κάνει δηλώσεις, να μην απαντά στις προκλήσεις για το τι έγινε και φτάσαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά διοργανώνει περιοδείες. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία που έχει άμεση σχέση με τα εθνικά μας θέματα. Και μάλιστα, αυτό που μαθαίνω είναι ότι θα κάνει και δηλώσεις. Τώρα θα πείτε τι είδους εθνικά θέματα; Και ελληνοτουρκικά και ελληνοσκοπιανά. Οχι παίζουμε…
Το γαλάζιο… στικάκι

Επειδή τελευταίως κυκλοφορούν από συριζαίικα τρολ και sites (των ΑΝΕΛ) κάποιες φήμες ότι ένας επιχειρηματίας που μένει μονίμως σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης (χωρίς να κατονομάζεται ούτε ο επιχειρηματίας ούτε η χώρα) έχει παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά στον Πρωθυπουργό ένα… στικάκι με τις offshore εταιρείες γαλάζιων στελεχών, καλόν είναι ο λαλίστατος κατά τα άλλα κυβερνητικός εκπρόσωπος να δώσει μια απάντηση εάν υπάρχει ή όχι αυτό το στικάκι και τι το έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Τελευταίως μάλιστα, με ανυπαρξία κάθε κυβερνητικής ανακοίνωσης, οι φήμες έχουν οργιάσει και αναφέρουν ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας (που το όνομά του φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού μυστικό) είχε διαχειριστεί κατά το παρελθόν όλες τις offshore γαλάζιων στελεχών υποδεικνύοντας μάλιστα τρόπους αποφυγής του εντοπισμού τους. Οι τελευταίες φήμες λένε ότι ο κ. Τσίπρας παρέδωσε το στικάκι στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη, ώστε να μην έχει κάποια ευθύνη. Το θέμα όμως είναι: υπάρχει αυτό το στικάκι, και αν ναι, με ποιον τρόπο, αλήθεια, αποκτήθηκε;


Oui, Madame Marine Le Pen

Αναζήτησα στο τηλέφωνο τον Φαήλο Κρανιδιώτη (της Νέας Δεξιάς) να πληροφορηθώ κανένα παρασκήνιο από τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν και καμιά πληροφορία για το τι έγινε ανήμερα την Πρωτομαγιά στο Παρίσι με τους… μπαχαλάκηδες. Και ξέρετε πού τον βρήκα; Στο Καζίνο του Μόντε Κάρλο, με τη δικαιολογία ότι «δεν παίζει, αλλά ήθελε να το δει η γυναίκα μου». Εν πάση περιπτώσει, είπε ότι η Λεπέν ενθουσιάστηκε μαζί του, ιδίως όταν αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στα σχέδια Ερντογάν στην Ευρώπη. Του έκανε εντύπωση επειδή η κυρία Λεπέν εισήλθε στην αίθουσα πάνω σε ένα παιδικό… πατίνι (που βρήκε έξω από αυτήν) και ότι τον συμβούλευσε να προσέχει να μην παρεισφρήσουν ακροδεξιοί και φασίστες στο κόμμα του: «Oui, Μadame» της απάντησε.

HeliosPlus