Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και, επιτέλους, θα θυμίσει άνοιξη. Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι αίθριος, καθώς αναμένεται μια ηλιόλουστη μέρα.

Περισσότερη θα είναι η λιακάδα στα νησιά του Αιγαίου, χωρίς σύννεφα και βροχή. Στα ηπειρωτικά, η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ήλιο. Μόνο στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές λόγω αστάθειας και αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Το βράδυ τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα βορειοδυτικά, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με τάση επέκτασης της συννεφιάς αργά τη νύχτα ανατολικότερα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 25 βαθμούς στα δυτικά, 24 – 26 στη βόρεια Ελλάδα, τοπικά και 27 στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στους 20 – 25 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίου, έως 23 στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 3 – 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο ο βοριάς θα αρχίσει να υποχωρεί στα 3 – 5 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσει έως 6.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με λιακάδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 5 μποφόρ, θα στραφούν το μεσημέρι σε νότιους ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι στον Θερμαϊκό 3 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη, δεν περιμένουμε αλλαγές, καθώς η καλοκαιρία θα συνεχιστεί. Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ στα βόρεια ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες.

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει το μεσημέρι στους 26 – 29 βαθμούς. Μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι στα πελάγη και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα πνέει ένα δυτικό ρεύμα έως 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη θα αναπτύσσονται μέσα στη μέρα παροδικές νεφώσεις, κάνοντας το σκηνικό πιο συννεφιασμένο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν βροχές, με πιο έντονη την αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, φτάνοντας οι μέγιστες τιμές έως 26 – 29 βαθμούς. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ.