Η παρέα μου με κοίταξε καχύποπτα. Γιατί όχι; Στα μεξικάνικα πώς πίνουμε μαργαρίτες; Με ακολούθησαν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Καθήσαμε στην μπάρα, με θέα στην ανοιχτή κουζίνα, και δοκιμάσαμε ζουμερούς χοιρινούς κεφτέδες με πάπρικα και σάλτσα μπίρας, σερβιρισμένους με όσο-πρέπει-αλμυρές baby πατάτες με δενδρολίβανο και μια φρεσκότατη σαλάτα με σύκο και προσούτο Ευρυτανίας. Ολα δημιουργίες […]
Οταν κάποτε ζητούσες ένα ποτήρι κρασί στο μπαρ, τόσο ο bartender όσο και η παρέα σε κοιτούσαν σαν να είχες βγει από τις Καλόγριες. Ευτυχώς σήμερα, το κρασί αρχίζει να βρίσκει τη θέση που του αξίζει και τα wine bars ξεφυτρώνουν ακριβώς εκεί που τα χρειάζεσαι. Ετσι και το By the glass, στη Στοά Ράλλη […]
Αν η ρόκα έχει γίνει σήμερα πρωταγωνίστρια στις σαλάτες μας, αξίζει να μάθουμε ότι 20 χρόνια πριν οι έλληνες παραγωγοί της δεν μπορούσαν ούτε να τη διαθέσουν στην αγορά. Οταν ο Γιώργος Καραλάκης, καθηγητής Φυσικής από την Ιεράπετρα της Κρήτης, αποφάσιζε να επενδύσει στην καλλιέργεια ασυνήθιστων μυριστικών, λαχανικών και εξωτικών φρούτων στον τόπο του, οι […]
Η υγιεινή διατροφή και δη η ελληνική φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κερδίζει δειλά δειλά έδαφος όσον αφορά τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, καθώς εντάσσεται σε μια ευρύτερη πολιτική στρατηγική. Μετά τον Τζέιμι Ολιβερ στη Βρετανία και τη Μισέλ Ομπάμα στις ΗΠΑ, ήρθε και η σειρά του Βελγίου να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα που […]
Μια φορά κι έναν καιρό, χρόνια µετά τον µύθο του ψεύτη βοσκού, αλλά και χρόνια πριν από τα µεγάλα σουπερµάρκετ, όταν το κρύο ξύριζε στις βουνοπλαγιές, αλλά τα πρόβατα έπρεπε να βγουν για να βοσκήσουν, οι βοσκοί φορούσαν ταλαγάνια, χειµερινές κάπες δηλαδή. Και ήταν αυτή η παραδοσιακή φορεσιά που δάνεισε το όνοµά της σε ένα […]
Τίµιο και οικονοµικό κρασί που έρχεται από το βιοκλιµατικό οινοποιείο του κτήµατος στο Πόρτο Ράφτη κουβαλώντας αρώματα κίτρινων φρούτων και φρεσκοκοµµένων σπαρτών. Μια παραγνωρισµένη ποικιλία που δίνει σε αυτό το µπουκάλι τον καλύτερο εαυτό της, €7. *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο µε άρωµα τρούφας Iliada της Agrovim δεν έχει κερδίσει την πρώτη θέση µόνο στον διαγωνισµό των Great Taste Awards 2012, αλλά και στην καρδιά µου. Λίγες µόνο σταγόνες στο πιάτο αρκούν για να αποκτήσει το ριζότο µου τέλειο άρωµα, €5,20/250 ml. {{{ moto }}}
Το νέο κατάστημα των φούρνων Βενέτη στην πλατεία Ομονοίας, στο ιστορικό κτίριο του Νέον, άνοιξε πριν από περίπου έναν μήνα, εισάγοντας έναν καινούργιο τρόπο ζωής στους ρυθμούς του Κέντρου. Στρατηγική λοιπόν η απόφαση της εταιρείας ώστε να αναζωπυρωθεί η επιχειρηματική κίνηση της περιοχής και να αναγεννηθεί η ιστορική πλατεία, σε μια στρατηγική τοποθεσία. Το μαγαζί […]
Η ελληνική διατροφή, τα οφέλη της για την υγεία, τόσο των ενηλίκων όσο και των μικρών παιδιών, τα εγχώρια προϊόντα και τα αγνά υλικά της ελληνικής γης δεν είναι δεδομένα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Γι’ αυτό και στις 4 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκαν στην Ουάσιγκτον, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η […]
Η Θέμις Καρδιόλακα έχει σπουδάσει οικονομικά και επικοινωνία, αλλά το βιβλίο που έγραψε δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Σχετίζεται με τις δύο μεγάλες της αγάπες, τα παιδιά της και τη μαγειρική. Το «Μαμά, δεν τρώω ‘πράσινα’» (εκδ. Μίνωας) που μόλις κυκλοφόρησε, ξεκίνησε σαν ιδέα από την αντιπάθεια του γιου της για καθετί «πράσινο». Μια […]
Μία ακόμη επιλογή για ρεβεγιόν α λα ιταλικά αυτή τη φορά προσφέρει ένα από τα κλασικά στέκια της Αθήνας, το Sale e Pepe, του Ιβάν Οταβιάνι. Το μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€45/άτομο) ξεκινάει με βελουτέ κολοκύθας με ραγού μανιταριών και άγρια βότανα, συνεχίζεται με φρέσκια gnoccheti από πατάτες με ραγού από λαβράκι και […]
Και φούρνος και ζαχαροπλαστείο και μάλιστα με ιδιαίτερες γεύσεις και αέρα γαλλικής μπουλανζερί. Η αλυσίδα FrankZe Paul που κέρδισε το κοινό της χάρη στα μυρωδάτα κουλούρια, τα φρέσκα και σε μεγάλη ποικιλία ψωμάκια, αλλά και τα γλυκά Βηρυτού, υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με γεύσεις και αρώματα γιορτής. Εκτός από τα κλασικά μελομακάρονα και […]
Οσα χρόνια κάνω πρωτοχρονιάτικο τραπέζι στο σπίτι µου, περνάω απαραιτήτως από το Νο 10 της οδού Νίκης στο Σύνταγµα για τη βασιλόπιτα. Το Karaköy Güllüoglu διαθέτει την κλασική πολίτικη «τσουρεκάτη», χωρίς πολλές περικοκλάδες, αλλά µε τη µυρωδιά του φρέσκου βουτύρου, του µαχλεπιού και της µαστίχας να σε υποδέχονται µε το καληµέρα σας. Χειροποίητη, µε αγνά […]
Οταν πηγαίνω κάπου ως καλεσµένη στις γιορτές, κάνω πρώτα στάση στον Κωνσταντινίδη. Το γλυκό που µου αρέσει να δωρίζω και να απολαµβάνω µετά το πλούσιο γεύµα µε την παρέα είναι το µιλφέιγ του, που σε κάνει να ξεχνάς ό,τι έφαγες προηγουµένως. Φέτος, όµως, θα δοκιµάσω και αυτόν τον καινούργιο κορµό – κλασική αξία στις γιορτές […]