Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου, σε ηλικία 65 ετών, ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της δημοκρατίας και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, ανήμερα της μαύρης επετείου της δολοφονικής επίθεσης κατά του πατέρα του.

Η πολιτική κηδεία του Γιώργου Λαμπράκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 11.30 πμ στο Γ’ Νεκροταφείο και θα ακολουθήσει η τελετή καύσης στη Ριτσώνα, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε το ΚΚΕ, αναφέροντας:

«Αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη, σεμνό αγωνιστή – κομμουνιστή, μαχητή της ζωής, που έδωσε με παλικαριά και την τελευταία του μάχη. Και αυτό μας γεμίζει θλίψη, επειδή ο σ. Γιώργος είχε ακόμη πάρα πολλά να προσφέρει. Ο σ. Γιώργος, γεννήθηκε το 1959, γιος του βαλκανιονίκη, γιατρού, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη. Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1983 στην ΚΟΒ εργαζομένων Δήμου Πειραιά, όπου εργαζόταν. Ως συνδικαλιστής και για χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου οδηγών – μηχανικών και εργατών καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, είχε την αμέριστη εκτίμηση των συναδέλφων του ως συνεπής και πρωτοπόρος σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα.

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας το 1991, στάθηκε στη σωστή πλευρά υπερασπιζόμενος το Κόμμα και την αταλάντευτη πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και μέχρι και σήμερα αντιπρόεδρός της. Ο σύντροφος Γιώργος, βάδισε χιλιάδες χιλιόμετρα της Ειρήνης και του Αγώνα, περπάτησε σε όλες τις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, ένας πραγματικός μαραθωνοδρόμος».

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τον θάνατό του

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου, σε ηλικία 65 ετών, ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της δημοκρατίας και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, ανήμερα της μαύρης επετείου της δολοφονικής επίθεσης κατά του πατέρα του.

Ο εκλιπών, που διετέλεσε, όπως και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συμμετείχε επανειλημμένα στις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου και τίμησε στην πράξη με τη δράση του τη μνήμη του πατέρα του.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στη γυναίκα του Δέσποινα, τα παιδιά, τα εγγόνια του και τους οικείους του.