Καταγγέλλοντας το ΕΣΥ, περιέγραψε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετώπισε το δημόσιο νοσοκομείο τον πατέρα του, όπου νοσηλεύεται. Μάλιστα, ο ίδιος δε δίστασε να δηλώσει ότι θέλει «να ξεμπροστιάσει το σύστημα» για το χειρισμό της κατάστασης.

«Να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων»

«Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την οικογένεια μου», είπε αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Συνέχισε αναφέροντας ότι «Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα, καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό πόδι. Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν, όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Μπήκε, την επόμενη μέρα έκανε χειρουργείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού».

«Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε αποκορεσμό, δηλαδή έπεφτε το οξυγόνο. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο, τον είδε στην κατάσταση αυτή και ήρθε τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ, γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι καλά. Ο γιατρός που τον χειρούργησε μαζί με όλη η ομάδα, μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος και ότι «υπογράφουμε όλοι» ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά, πάρα πολύ καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ. Δεν τον έβαζαν, έλεγαν ότι είναι καλά», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτή είναι η κατάσταση»

«Εχουν στερέψει τα δάκρυα μου να τους παρακαλώ να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε αποκορεσμό και έπαθε και ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν και τον έβαλαν στην εντατική. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι. Δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου. Εύχομαι να τα καταφέρει ο πατέρας μου, αν και είναι πολύ δύσκολο πια. Συγγνώμη που κλαίω… Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες», σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος με εμφανή φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση.

«Αυτή είναι η κατάσταση σ’ αυτό το ελληνικό νοσοκομείο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έκανα τα πάντα», σχολίασε.

Κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος ότι «Πρέπει στη χώρα αυτή, πρέπει όλοι οι άρρωστοι να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, με τον τρόπο που τους αξίζει. Δεν τους αξίζει ένα τέτοιο τέλος και μια τέτοια κατάσταση».