Η διαρροή της πληροφορίας πως διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει βρεθεί θετικός σε έλεγχο αντιντόπινγκ μετά τον αγώνα με τη Γεωργία για τα μπαράζ του EURO κινητοποίησε τους ανθρώπους της ΕΠΟ.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικώς το απόγευμα της Τετάρτης (17/4) «σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Με βάση τα όσα έχουν προκύψει σε πρώτη φάση από το ρεπορτάζ, στο Γουδή δεν έχει φτάσει -τουλάχιστον όχι ακόμη- πληροφόρηση από κάποιον πιστοποιημένο διεθνή φορέα (UEFA, ITA) πως σε πρώτο δείγμα αθλητή ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία.

Ούτε αντίστοιχα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ έχει κοινοποιηθεί κάποιο τέτοιο έγγραφο έτσι ώστε να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο που ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πηγές της ΕΠΟ μετέφεραν προς πάσα κατεύθυνση ότι οι παίκτες της Εθνικής ομάδας υπεβλήθησαν σε μια σειρά από αντιντόπινγκ τεστ τόσο πριν από τον αγώνα με το Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια όσο και πριν απ’ αυτόν με τη Γεωργία στην Τιφλίδα, ξέχωρα από τους καθιερωμένους που προβλέπονται μετά τη λήξη των αναμετρήσεων.