Η πρόταση της εισαγγελέως να απαλλαγεί ο Ηλίας Μίχος από τις βασικές κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας σε οίκους ανοχής και μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η κατηγορία της μαστροπείας με νομικούς όρους κατέπεσε στο δικαστήριο. Ουσιαστικά, δεν αποδείχθηκε ότι ο 56χρονος «πλάσαρε» το κορίτσι επ’ αμοιβής, δηλαδή δεν αποδείχθηκε ότι έπαιρνε λεφτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Άννα Κανδύλη, δικηγόροι αναφέρουν πως στη κατάθεσή της η 12χρονη είχε πει πως  ο βασικός κατηγορούμενος της είχε δείξει τα όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του.

Αυτό, όπως λένε, θεωρείται απειλή και με αυτό μπορεί να στοιχειοθετήσει η κατηγορία του βιασμού.

Ξεσπά η γιαγιά της 12χρονης

«Τον πόνο που μας προκάλεσε αυτή η γυναίκα (η εισαγγελέας) είναι δυνατόν να βγάλει το τέρας έξω και να δικάσει την μάνα; Ντροπή!!», ανέφερε η γιαγιά της ανήλικης.

Είναι το ξέσπασμα της γιαγιάς της 12χρονης κατά της εισαγγελέως που όπως ισχυρίστηκε «έριξε στα μαλακά» τον πρώτο κατηγορούμενο και έκρινε ένοχη την μητέρα της μικρής για όλες τις κατηγορίες που την βαραίνουν.

«Λυπάμαι πολύ για την κυρία εισαγγελέα που έβγαλε από το στόμα της αυτό το κακό. Η μάνα δεν έκανε τίποτα, αυτό το τέρας τα έκανε, αυτός, θέλω να υπάρξει δικαιοσύνη, να μιλήσουν όλοι να βγει η μάνα από εκεί μέσα. Το λέω δυνατά και το φωνάζω με την ψυχή μου, τα παιδιά υποφέρουν. Θέλουν την μάνα τους, δεν έκανε τίποτα», συνέχισε η γιαγιά της 12χρονης.

«Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια, σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και επίσης ότι λέει την αλήθεια για την μητέρα. Το έχουν ξεψαχνίσει οι ειδικοί το παιδί και έρχεται μία εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά. Έφερε 5 σελίδες τις οποίες έκανε ανάγνωση μετά από 5 συνεδριάσεις», υπογράμμισε ο Απόστολος Λύτρας.

Η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη της μητέρας κρίνοντας εκείνη την εξωθούσε στην πορνεία. Για τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο ζήτησε την καταδίκη του για μαστροπεία καθώς και την καταδίκη 22 από τους 23 αποκαλούμενους πελάτες της 12χρονης.