5 το πρωί: Η συνέντευξη Κασσελάκη στο MEGA, η οργή για την αθωωτική εισήγηση για Μίχο και το βάπτισμα πυρός για τη φρεγάτα «Ύδρα»

Συνέντευξη στο MEGA παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, διευκρινίζοντας ότι πλέον δεν έχει συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού. Την ίδια ώρα οργή έχει προκαλέσει η εισήγηση της εισαγγελέως για αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

1

Κασσελάκης στο MEGA: «Έχω μεταβιβάσει τις μετοχές»

  • Καμία συμμετοχή: Συνέντευξη στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA την Τετάρτη, 13/03. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε εξ αρχής ότι πλέον δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε εταιρείες του εξωτερικού, καθώς έχει μεταβιβάσει όλες του τις μετοχές δώ κι ένα χρόνο, ενώ συμφώνησε πως ήταν λάθος ο νόμος που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Επιστροφή των δανεικών: Όσον αφορά τη δανειακή διευκόλυνση του ταμείου του κόμματος στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, ο κ. Κασσελάκης διαβεβαίωσε πως τα χρήματα του δανείου έχουν επιστραφεί με τον ίδιο τρόπο «και μάλιστα με ζημία». Παράλληλα, δήλωσε πως εφόσον κληθεί, είναι διατεθειμένος να παραδώσει τη σύμβαση του δανείου στη Δικαιοσύνη, ενώ κάθε εξήγηση θα δοθεί με το πόθεν έσχες του τον Ιούνιο.
  • «Μαζί μας ο Αλέξης»: Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, τονίζοντας πως τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του, ενώ αποκάλυψε πως συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το Συνέδριο, τον οποίο με τίποτα δεν θεωρεί υπονομευτή αφού «μαζί μας είναι ο Αλέξης». Τέλος, ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ούτε θα διεκδικήσει θέση στη Βουλή από το Επικρατείας.
2

Αθωωτική εισήγηση για Μίχο - Πρόταση ενοχής για τη μητέρα της 12χρονης

  • Στα «μαλακά» ο Μίχος: Συνεχίστηκε χθες, Τετάρτη 13/03, η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό. Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του βασικού κατηγορουμένου Ηλία Μίχου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή. Αντίθετα, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση εσόδων.
  • Καταπέλτης για τη μητέρα: Την ίδια ώρα η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε προς το δικαστήριο την ενοχή της κατηγορουμένης μητέρας του 12χρονου κοριτσιού για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης, καθώς και για εκβιασμό. Η συγκεκριμένη εισήγηση προκάλεσε την οργή του δικηγόρου της.
  • Σφοδρές αντιδράσεις: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μετρό στα Σεπόλια πραγματοποίησαν σύλλογοι και εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πρότασης αθώωσης του Ηλία Μίχου. Επεισόδια σημειώθηκαν στο σημείο που διατηρούσε μαγαζί ο κατηγορούμενος, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων για να διασκορπίσουν το πλήθος των διαδηλωτών.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ανακοινώθηκε συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν στο «Cityhub»

  • Η αποκάλυψη του Τσούνη: Ένας από τους συμμετέχοντες στο forum του City Hub ήταν και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος αποκάλυψε ότι στις 4 Απριλίου αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν. Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι ακόμα περιμένουν την οριστικοποίηση της συνάντησης.
  • Με την σφραγίδα της Alter Ego Media: Στην ικανοποίηση επίτευξης του στόχου για ένα συνέδριο που μπορεί να δώσει βήμα στις αλλαγές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Alter Ego Media, Ιωάννης Βρέντζος, στο χαιρετισμό του που άνοιξε τις εργασίες του East Macedonia & Thrace Forum II, στην Αλεξανδρούπολη.
  • Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Στις τρεις κινήσεις που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή του στο 2ο East Macedonia Thrace Forum ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα ενεργειακών πόρων, Τζέφρι Πάιατ.
4

Το βάπτισμα πυρός για τη φρεγάτα «Ύδρα»

5

Champions League: Στα προημιτελικά Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

  • Στα πέναλτι η Ατλέτικο: Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 3-2 της Ιντερ στη διαδικασία των πέναλτι και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-1 χάρη στο τέρμα του Ντεπάι που έστειλε το ματς στην παράταση.
  • Κινδύνεψε αλλά προκρίθηκε η Ντόρτμουντ: Σκοράροντας στο 3′ και το 90+5′, η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-0 της Αϊντχόφεν και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ολλανδοί είχαν και εκείνοι σημαντικές ευκαιρίες για να στείλουν το ματς τουλάχιστον στην παράταση, αλλά στο 90+4 ο Ντε Γιονγκ ήταν άστοχος.
  • Την Παρασκευή η κλήρωση: Η Ατλέτικο και η Ντόρτμουντ προστέθηκαν στις Ρεάλ, Παρί, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα συμπληρώνοντας έτσι τις ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα την ερχόμενη Παρασκευή όπου και θα προκύψουν τα ζευγάρια των προημιτελικών.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr