Η εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής. Αμέσως η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, απεύθυνε κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά που συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα.

Σύμφωνα με το in η πορεία προχώρησε προς το μαγαζί που διατηρούσε στην περιοχή ο κατηγορούμενος όπου οι συγκεντρωμένοι έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια. Στη σκληρή ανακοίνωσή που εξέδωσε η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού τονίζει μεταξύ άλλων ότι «σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές».

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού πέραν της σημερινής συγκέντρωσης στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, απευθύνει κάλεσμα και για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Αίτημα τους να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, Μαρίας-Ελένης Νικολού, που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

«Τα παιδιά έχουν φωνή», «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών», «Ελλάς Ελλήνων Παιδοβιαστών είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών» μερικά από τα αιχμηρά συνθήματα που ακούγονται.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος της μητέρας

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό ο δικηγόρος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης. Νωρίτερα εισηγήθηκε την απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου για το αδίκημα της μαστροπείας, ενώ για το ίδιο αδίκημα ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης και του «Μιχάλη».

«Η κ. εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη» είπε στο «Live News» του MEGA ο Απόστολος Λύτρας. «Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πως τo δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;» πρόσθεσε.