Την αποκάλυψη ότι ο Κυριάκος Μητσοκάκης θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έκανε ο Τζορτζ Τσούνης. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα συμμετείχε στο συνέδριο «city hub events» και αποκάλυψε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 4 Απριλίου.

Η συνάντηση θα γίνει στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα διοργανωθεί για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στην οποία θα παρευρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να ταξιδέψει στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο αρρώστησε και δεν πραγματοποίησε το ταξίδι του. Αυτό μετατέθηκε χρονικά για την άνοιξη και σύμφωνα με τον Τζορτζ Τσούνης θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει συζητηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Η προηγούμενη συνάντησή του με τον Τζο Μπέιντεν ήταν στις 17 Μαΐου του 2022.

Η ατζέντα της συνάντησης

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς και οι δύο πλευρές να μην έχουν προβεί σε επισημοποίηση της συνάντησής τους, ωστόσο ήδη κάποια πράγματα είναι δεδομένο ότι θα πέσουν στο τραπέζι.

Ένα από αυτά αναμένεται να είναι τα εξοπλιστικά, αλλά και η γενικότερη στρατηγική συνεργασία των δυο χωρών. Επιπρόσθετα δεδομένα θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή, στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.