Πυρά κατά δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs) εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Μαρτίου η φρεγάτα «Υδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία περιπολεί στον Κόπλο του Αντεν στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το ΒΗΜΑ, το ελληνικό πολεμικό πλοίο συνόδευε σε μικρή απόσταση εμπορικό πλοίο ιταλικών συμφερόντων όταν εντόπισε στα ραντάρ του δύο UAVs να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα εναντίον τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενεργοποιήθηκε το πυροβόλο 554 που άνοιξε πυρ δημιουργώντας ένα απροσπέραστο φράγμα για τα εχθρικά drone τα οποία αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή προκειμένου να μην καταρριφθούν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο περιστατικό ενεπλάκη μόνο το συγκεκριμένο πυροβόλο ενώ άλλα αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτει το πλοίο (Phalanx) όπως και το αντι-drone dome δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν.

Το ιταλικό πλοίο συνέχισε με ασφάλεια το ταξίδι του στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας ενώ και η ελληνική φρεγάτα συνεχίσει κανονικά της αποστολή της.