«Δε με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών» υποστήριξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Ράνια Τζίμα και στον Γιάννη Πρετεντέρη, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε εξ αρχής ότι πλέον δεν έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού. «Τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης εισηγμένης στο χρηματιστήριο με την οποία η συνεργασία μου έληξε πριν από ένα χρόνο», εξήγησε και σημείωσε «αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα χρήματα έξω, όχι για να βάζουν τα άσπρα οι ομογενείς Έλληνες μέσα».

Συμφώνησε πάντως ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «προφανώς λάθος».

«Εάν κληθώ να δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, θα τις δώσω», αποκρίθηκε ακόμη ο κ. Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να αρχειοθετηθεί ποτέ». Και γι’ αυτό «αν χρειαστεί να πληρώσω πρόστιμο, θα το πληρώσω».

«Τις εξηγήσεις θα τις δώσω στις 30/6 με το πόθεν έσχες μου. Τα χρήματα του δανείου έχουν επιστραφεί με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα με ζημία» απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ταμειακή διευκόλυνση του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, ισχυριζόμενος ότι «όσα μου έχουν προσπαθήσει να μου προσάψουν, έχουν αποτύχει».

«Εγώ θα τη δώσω τη σύμβαση του δανείου στη Δικαιοσύνη, εφόσον κληθώ», συμπλήρωσε αμέσως μετά «γιατί είμαι νομοταγής πολίτης». Σε αυτό το σημείο μάλιστα είπε πως «ο Έλληνας γνωρίζει και το έσχες και το πόθεν μου. Από πού είναι το πόθεν του έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν γνωρίζει. Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες και όχι άρχοντες».

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Ότι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Ότι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα στο εκατομμύριο να στείλω τη χώρα στα βράχια»

«Η Ελλάδα μπορεί και αξίζει καλύτερα» επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης αναλύοντας ακολούθως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. Δεσμεύτηκε δε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα στο εκατομμύριο να στείλω τη χώρα στα βράχια».

«Γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ;» αναρωτήθηκε ρητορικά για ν’ απαντήσει άμεσα ότι «παραδέχεται ότι υπάρχουν ολιγοπώλια». Όπως και αισχροκέρδεια στο ρεύμα.

«Είμαστε στην 24η θέση από τους 27 στην αγοραστική δύναμη. Η Ελλάδα της Μυκόνου και χλιδής είναι στις χειρότερες θέσεις της αγοραστικής δύναμης και στις καλύτερες στα μερίσματα των επιχειρηματιών» ανέφερε.

«Θα έχει έκρηξη ανάπτυξης το φορολογικό νομοσχέδιο και πάταξη της φοροδιαφυγής» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας επίσης ότι «η προκαταβολή φόρου είναι άδικο μέτρο γιατί ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι κολλημένος να δείξει μηδενικά έσοδα για να μην πληρώσει».

«Παππάς και ο Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου»

Επί των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως «ο κύκλος του 2015-19 έχει κλείσει» και πως «ένας καινούργιος έχει ανοίξει που εμπεριέχει μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα».

«Εγώ ήμουν στην Αμερική και προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου», απάντησε σε ερώτηση για τις πρόσφατες αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε παρα-υπουργεία της κυβέρνησής του, σημειώνοντας πάντως ότι «και ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου».

«Δεν ήμουν στην κυβέρνηση και δεν γνωρίζω τι συνέβαινε. Δεν γνωρίζω τα τότε κίνητρα που είχε κάθε Υπουργός. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που είχε στήσει με τον ανιψιό του έναν ολόκληρο μηχανισμό παρακολούθησης. Τόσους μήνες είναι στον Άρειο Πάγο και δεν ακούμε τίποτα», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Ας κρίνει η Δικαιοσύνη, αν υπήρξαν ατυχείς παρεμβάσεις» παρότρυνε ο Στέφνος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι «έχουμε μια κυβέρνηση που κυνηγάει με θεωρίες και μένος έναν αρχηγό την ώρα που η ίδια δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για ένα έγκλημα (Τέμπη). Η Δικαιοσύνη χρειάζεται πολλές τομές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Συνάντησα τον Τσίπρα, δεν θα με αμφισβητήσει»

Αποκάλυψε μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως «τον έχω συναντήσει τον Αλέξη μετά το Συνέδριο», υποστηρίζοντας πως «όχι, δεν θεωρώ με τίποτα τον Τσίπρα υπονομευτή. Και δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει. Ήταν ένας καλός πρωθυπουργός. Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα. Μαζί μας είναι ο Αλέξης».

Διευκρίνισε δε στο φινάλε της συνέντευξης ο Στέφανος Κασσελάκης ότι «δεν θα είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, ούτε θα διεκδικήσω θέση στη Βουλή από το Επικρατείας» διαλύοντας όλα τα σχετικά σενάρια για εμπλοκή του.