Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί εδώ και λίγο καιρό με καρκίνο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο ίδιος δείχνει έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την περιπέτεια της υγείας του.

Ο μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, μετά και από τις προτροπές των γιατρών του, αποφάσισε να μεταβεί στο Σάντριγχαμ, για να ξεκουραστεί. Ενώ παράλληλα, έχει αποσυρθεί από αρκετούς τομείς των βασιλικών του καθηκόντων με τη βασίλισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, αλλά και την πριγκίπισσα Άννα -αδερφή του- να έχουν αναλάβει κάποια από αυτά.

Παρόλα αυτά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην υγεία του και τη μάχη που δίνει με την ασθένεια, ο βασιλιάς Κάρολος δείχνει διατεθειμένος να φανεί αντάξιος της θέσης του μέχρι το τέλος. Μάλιστα, δε σταματάει την εβδομαδιαία ακρόαση με τον πρωθυπουργό, και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαν την πρώτη τους διά ζώσης συνάντηση με το Ρίσι Σούνακ μετά τη διάγνωση.

Πρώτα έρχεται η διαδοχή ή το ταξίδι

Την ίδια στιγμή, από τη μία πλευρά πηγές του Παλατιού, αλλά και ποικίλα δημοσιεύματα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, τον θέλουν να προετοιμάζει το έδαφος της διαδοχής. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι οι θιασώτες του Στέμματος που προβλέπουν στην άμεση ανάληψη της μοναρχίας από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Η κίνηση δε, της βασίλισσας Καμίλα να αποχωρήσει και η ίδια, λόγω κόπωσης, από τις υποχρεώσεις της, ενίσχυσαν αυτές τις φήμες.

Ο διάδοχος είναι αδιαμφισβήτητα πολύ δημοφιλής στο βρετανικό λαό, όπως και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον. Το ζευγάρι, αν και αυτό, την εν λόγω περίοδο περνάει το δικό του «γολγοθά», με την περιπέτεια υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας, καταφέρνει να κερδίζει την αγάπη και την εύνοια του κοινού.

Από την άλλη πλευρά, ο βασιλιάς Κάρολος, όπως λένε αντίστοιχα δημοσιεύματα, δε θα αποχωρήσει από τον θρόνο, ακόμα. Υπενθυμίζεται πως ο νυν μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας υπήρξε ο μακροβιότερος διάδοχος στην ιστορία του θεσμού. Επομένως, μετά από τόσα χρόνια αναμονής, είναι εύλογο να θέλει να μείνει σε αυτόν.

Όλα όμως θα κριθούν από το ταξίδι στην Αυστραλία. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα οφείλουν να παρευρεθούν εκεί για τη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM). Ειδικότερα, στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σαμόα, στις 24 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη.

Ο μονάρχης θα πρέπει να παρουσιαστεί, ώστε να εκπροσωπήσει το Στέμμα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανίζι, δήλωσε έτοιμος τόσο ο ίδιος, όσο και η χώρα για τη βασιλική επίσκεψη. Το ταξίδι αυτό είναι άκρως σημαντικό. Αφενός θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί εκεί ως κυρίαρχος της χώρας. Αφετέρου ένα τέτοιο ταξίδι έχει να πραγματοποιηθεί από το 2018, όπου είχε πραγματοποιήσει αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει αποκλείσει ακόμα, δημοσίως τουλάχιστον, το ενδεχόμενο να ταξιδέψει για τη μακρινή Ωκεανία. Όλα πλέον τα σενάρια είναι ανοιχτά και θα φανεί, αν ο μονάρχης θα ετοιμάσει βαλίτσες ή το διάδοχο.