Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη 28/2, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς.

ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια, με τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας να έχουν κλείσει. «Ένοχος του εγκλήματος στα Τέμπη είναι τα κέρδη τους», «Έναν χρόνο μετά δεν ξεχνάμε!», «Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι» είναι ορισμένα από τα συνθήματα στα πλακάτ που κρατούν οι διαδηλωτές. Στα Προπύλαια μίλησαν και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή σειρά μέτρων με στόχο την αποσυμφόρηση της κίνησης. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Ποιοι απεργούν

Χειρόφρενο έχουν τραβήξει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα:

  • Ακινητοποιημένα είναι μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, τρένα και Προαστιακός
  • Για δεύτερη μέρα δεν κυκλοφορούν τα ταξί 
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ κυκλοφορούν από τις 9:00-21:00.

Κανονικά γίνονται οι πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού καθώς η απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας κρίθηκε παράνομη.

Πλοία

Δεμένα είναι τα πλοία και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.

Δάσκαλοι καθηγητές

Τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας όσο και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία με συγκεντρώσεις για το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Γιατροί

Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28/02/24 και καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.

Στάση εργασίας δημοσιογράφων

Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει με 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00.