Από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, στο τέλος του μήνα Φεβρουαρίου, θα περιμένουμε όλοι μια δυναμική επανεκκίνηση των θεσμικών οργάνων της ΚΕΔΕ.

Ότι υποχώρησε λόγω της πανδημίας και της αδυναμίας να υπάρξει διαβούλευση για τα οξύτατα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση, πιστεύω ότι σε αυτή τη δημοτική περίοδο θα κάνουμε σημαντικά βήματα για μια καλύτερη συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και την Κυβέρνηση, ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα της αυτοδιοίκησης.

Θα διεκδικήσουμε αύξηση των πόρων για την αυτοδιοίκηση, επιστροφή των παρακρατηθέντων ΚΑΠ, πιο ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία στους δήμους, αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με νέες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δημάρχων, συνέδρια με θεματικό περιεχόμενο που θα καταστήσουν την αυτοδιοίκηση ισχυρή τοπική εξουσία με διαφάνεια, λογοδοσία, συνεχείς δράσεις για καλύτερα αποτελέσματα για τον δημότη.

Συνεπώς ελπίζουμε με την εκλογή νέου προεδρείου να δυναμώσουμε τη φωνή της αυτοδιοίκησης, να ενισχύσουμε την θέση των αιρετών και να δουλέψουμε καλύτερα για την ευημερία των πολιτών του κάθε δήμου.