Ο πιο ζεστός χειμώνας των τελευταίων 25 ετών αναμένεται να είναι ο φετινός σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τα στοιχεία από τους σταθμούς της ΕΜΥ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι εντυπωσιακά.

Ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία του χειμώνα για την Αθήνα είναι 14,2 βαθμούς Κελσίου και για τη Θεσσαλονίκη 10,4 βαθμούς Κελσίου, φέτος η μέση θερμοκρασία θα είναι 16,7 βαθμοί Κελσίου για την Αθήνα και 13,8 βαθμούς Κελσίου για τη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, 2,5 βαθμοί πάνω για την Αθήνα και 3,4 βαθμούς Κελσίου πάνω για τη Θεσσαλονίκη.

Και για για τις δύο πόλεις είναι οι πιο ζεστοί χειμώνες από το 2000, πολύ πιθανόν όμως και των προηγούμενων δεκαετιών. Ο δεύτερος πιο ζεστός χειμώνας ήταν ο περσινός.

Ο καιρός σήμερα – Βροχές και υψηλές θερμοκρασίες

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην περιοχή της Πελοποννήσου και του κεντρικού και νοτίου Ιονίου πελάγους σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη. Οι άνεμοι ισχυροί και ο υδράργυρος στους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική μέχρι το μεσημέρι οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια, αλλά το βράδυ στα δυτικά και νότια θα πέσουν βροχές. Η θερμοκρασία έως τους 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός, κυρίως στα νότια και ο υδράργυρος στους 15 βαθμούς.

Οι βροχές θα επιμείνουν στα νότια της χώρας και αύριο Πέμπτη 22/2. Την Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα εστιάζονται στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.«Μέσα στο Σαββατοκύριακο πάμε σε γενικευμένη κακοκαιρία» είπε ο μετεωρολόγος.