Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, με το σκηνικό να παραμένει χειμωνιάτικο και κύρια αιτία της αστάθειας να είναι ο καιρός «βορείου ρεύματος».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη σήμερα Τετάρτη (14/2) βροχές και δυνατοί βοριάδες εντάσεως 6-7 μποφόρ θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με συννεφιές και θα ενισχυθούν οι βοριάδες. Προς το μεσημέρι θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως σε περιοχές γύρω από την Πεντέλη και την Πάρνηθα. Ο υδράργυρος στους 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη συννεφιές και ενισχυμένοι άνεμοι, ενώ υπάρχει και πιθανότητα ασθενών βροχών. Το θερμόμετρο στους 15 βαθμούς.

Νέα κακοκαιρία την άλλη εβδομάδα

Την Πέμπτη (15/2) ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως προς τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Από την Παρασκευή (16/2) θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να περιορίζονται ακόμη περισσότερο στη βόρεια Κρήτη.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλύτερος, η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.