Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας στην βόρεια πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.

Στο αεροσκάφος επέβαινε ένας χειριστής και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το Τ-2 ήταν εδώ και δεκαετίες το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. Το αεροσκάφος βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης εδώ και λίγο διάστημα με αεροσκάφη νέας γενιάς.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορία

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος Τ-2E Buckeye της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης»