Ερευνα σε βάρος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εγκρίθηκε από το Κογκρέσο με επίκεντρο τις αμφιλεγόμενες δοσοληψίες του 53χρονου γιου του στο εξωτερικό.

Για «πολιτικό ακροβατικό» των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων που δεν έχει απολύτως «καμία βάση», μιλά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Huffpost η ερευνητική διαδικασία δεν έχει ουσιαστικά καμιά πιθανότητα επιτυχούς έκβασης για τους Ρεπουμπλικάνους, δεδομένου ότι η Γερουσία ελέγχεται -οριακά- από την κυβερνητική παράταξη.

Ωστόσο, οι έρευνες αυτές δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς ενόψει των Προεδρικών Εκλογών των ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2024, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και την ανανέωση της θητείας του στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Γιατί κατηγορείται ο Μπάιντεν

Οι συντηρητικοί, κατηγορούν τον Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, πως άσκησε αθέμιτη επιρροή στον Μπαράκ Ομπάμπα (2009-2017) και ενώ ο ίδιος ήταν Αντιπρόεδρος, για να διευκολύνει τον γιο του να διεκπεραιώσει δοσοληψίες στην Κίνα και στην Ουκρανία αμφιβόλου νομιμότητας.

«Ο Τζο Μπάιντεν έχει πει επανειλημμένα ψέματα στον αμερικανικό λαό», επέμεινε ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ απευθυνόμενος στο Σώμα.

Ο πρόεδρος Τζομ Μπάιντεν , ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν τις κατηγορίες, ωστόσο οι συνηρητικοί έχουν από τον περασμένο Ιανουάριο την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι «επιλέγουν να χάσουν τον χρόνο τους μ’ ένα πολιτικό ακροβατικό χωρίς καμιά βάση», σχολίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Αντί να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των Αμερικανών», οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο «να μου επιτεθούν με ψέματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.