5 το πρωί: Οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Οι διεθνείς επαφές του ΣΥΡΙΖΑ – Ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, να δηλώνει πως πέρα από τον 18χρονο υπάρχουν στοιχεία και για το άτομο που τον προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα. Τοποθέτηση ηλεκτρονικών καμερών παντού στα γήπεδα προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης.

1

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη - Νέα μέτρα από την κυβέρνηση

  • Οι έρευνες: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε πως θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου, επισημαίνοντας πως ο άνθρωπος που τον προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.
  • Τα μέτρα: Την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα για την εποπτεία των αθλητικών χώρων, με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, εξήγγειλε ο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. «Θέλουμε να μπουν παντού ηλεκτρονικές κάμερες σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες θα λύσουν το πρόβλημα και αυτό θα γίνει. Τα κείμενα του νόμου είναι έτοιμα, έρχονται στη Βουλή και θα υλοποιηθούν μέσα στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Ο άτυχος αστυνομικός: Την ίδια ώρα, ο άτυχος 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στα επεισόδια στο Ρέντη ακρωτηριάστηκε, χάνοντας το ένα του πόδι, κατόπιν απόφασης των γιατρών. Ο ασθενής παραμένει σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη.
2

Οι διεθνείς επαφές του ΣΥΡΙΖΑ

  • Ο «Αμερικανός» Κασσελάκης: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη, ενώ με τη νέα χρονιά, αφού πρώτα υπηρετήσει την 20ήμερη θητεία του στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, αναμένεται να φύγει εκ νέου για τις ΗΠΑ, περιοδεύοντας από πόλη σε πόλη (Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες κ.α), χωρίς να αποκλείεται ένα σύντομο πέρασμα από τον Καναδά (Τορόντο, Μόντρεαλ) για τις εκεί επαφές του σε ελληνικές παροικίες.
  • Ο «Ευρωπαίος» Τσίπρας: Μετά τις συναντήσεις που είχε ο πρώην πρωθυπουργός στη Ρώμη το προηγούμενο διάστημα, ακολουθούν εκείνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας συνομίλησε ήδη, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον Ενρίκο Λέτα και τον Τζουζέπε Κόντε (πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας), ενώ έπονται τα ραντεβού του με τον Φρανσουά Ολάντ (πρώην πρόεδρο της Γαλλίας) κι άλλες εξέχουσες προσωπικότητες με διεθνές κύρος στον επιστημονικό χώρο.
  • Αποχωρήσεων συνέχεια: Όσο βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ενισχύσει το προφίλ του διεθνώς, οι αποχωρήσεις στο εσωτερικό του συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, να κάνει γνωστό πως απομακρύνεται οικειοθελώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμεία κριτική στον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκη.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Θρήνος στην κηδεία της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά

  • Σε κλίμα οδύνης η κηδεία: Τελευταίο αντίο χθες στην 50χρονη που κατασπαράχθηκε από τρία σκυλιά στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας της 50χρονης, που έλεγε «είμαι εδώ, είμαι εδώ» και τα δύο της παιδιά 17 και 18 ετών, στην αγκαλιά των οποίων ξεψύχησε.
  • Απολογείται ο ιδιοκτήτης των σκύλων: Απολογείται σήμερα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Σην 50χρονη διαπιστώθηκαν πολλαπλές κακώσεις σε κεφάλι, θώρακα, κοιλιά, κάτω και άνω άκρα. Ο θάνατός της επήλθε συνεπεία των κακώσεων από τις δαγκωματιές.
  • Πού βρίσκονται τώρα τα σκυλιά: Οι τρεις ποιμενικοί έχουν μεταφερθεί από την Κυριακή 10/12 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας, με το πόρισμα για την κατάστασή τους να αναμένεται εντός ημερών. Τα τρία σκυλιά -κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 45 κιλά- κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους δεν παρουσίασαν επιθετική συμπεριφορά. Μαζί τους στο χώρο που βρίσκονται υπάρχουν εκπαιδευτές και παρακολουθούνται εντατικά.

 

4

Θέμα χρόνου οι απαντήσεις για την κακοποίηση του Όλιβερ

  • Τι λέει η Αστυνομία:  «Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη. Αναμένουμε και μια πραγματογνωμοσύνη που πρόκειται να γίνει από φωτογραφίες του ζώου, όταν αυτό εξετάστηκε από την πρώτη κτηνίατρο και τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας. Από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δεν προκύπτει κακοποίηση από άνθρωπο. Δεν αποκλείουμε το γεγονός να προήλθε από αδέσποτα σκυλιά η κακοποίηση» είπε στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.
  • «Είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ»: Ο ιδιοκτήτης του χάσκι επιμένει ότι υπάρχει ανθρώπινο χέρι πίσω από τον θανατό του. «Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ. Τον είδα από την πρώτη στιγμή. Δεν είδα ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα» είπε ο Μιχάλης Φλέγκας.
  • Διαφωνούν Αρχές και κτηνίατροι: Η κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι, όσο ήταν ζωντανό, επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίηση του, ενώ η Αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι πέθανε αφού δέχθηκε επίθεση από σκυλιά. «Παραμένω σταθερή σε όσα έχω πει στην κατάθεσή μου» είπε η Κλεονίκη Τόλα. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί, από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους και τις καταθέσεις, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Όλιβερ κατασπαράχθηκε από αγέλη σκύλων.
5

Εκτός Ευρώπης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στους «16» η Κοπεγχάγη

  • Ο αποκλεισμός: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε και από την Μπάγερν Μονάχου στο γήπεδο της και πέραν του αποκλεισμού της από τη συνέχεια του Champions League, δεν θα συνεχίσει ούτε στο Europa League, καθώς κατετάγη 4η στον όμιλο της.
  • Η πρόκριση: Την ίδια ώρα, στον άλλον αγώνα του ομίλου, η Κοπεγχάγη επικρατούσε με 1-0 της Γαλατάσαραϊ, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Τούρκοι θα συνεχίσουν στο Europa League, καθώς πήραν την τρίτη θέση
  • Η συνέχεια: Μπάγερν Μονάχου, Κοπεγχάγη, Άρσεναλ, Αϊντχόφεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ίντερ είναι οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στους «16» από τους ομίλους που ολοκληρώθηκαν χθες. Οι υπόλοιπες 8 θα γίνουν γνωστές απόψε, αν και κάποιες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ντορτμουντ και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση τους πριν τα αποψινά τελευταία παιχνίδια τους.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr