«Η καρδιά μας, το μυαλό μας και η ψυχή μας είναι κοντά στον αστυνομικό, το θύμα αυτής της εγκληματικής ενέργειας και στην οικογένειά του» είπε στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τα επεισόδια στο Ρέντη αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Αναφορικά με τη λίστα με τα 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν με όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα που προσκόμισαν μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, είπε ότι πρόκειται «για άτομα με έντονη παραβατική συμπεριφορά και παραβατική ποινική συμπεριφορά».

«Δώσαμε στοιχεία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τοξικά απαράδεκτα δημοσιεύματα είτε εφημερίδων, είτε δηλώσεων λεσχών, με πράγματα τα οποία έχουν συμβεί απαράδεκτα στο παρελθόν εναντίον διαιτητών και στο πρόσφατο παρελθόν διαιτητών με βιαιοπραγίες εναντίον τους, εναντίον δημοσιογράφων, με δηλώσεις οι οποίες είναι εμπρηστικές και οι οποίες θα έλεγα και ουσιαστικά παρακινούν για εγκληματικές ενέργειες» είπε.

Και πρόσθεσε: «200 άτομα τα οποία έχουν έντονη παραβατική αθλητική συμπεριφορά. Και αυτά τα άτομα με έρευνα που έγινε έχουν και παραβατική ποινική συμπεριφορά. Συνδέεται δηλαδή η παραβατικότητα η ποινική με την αθλητική που αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με εγκληματικά στοιχεία και όχι με αγνούς φιλάθλους όπως θέλουν να παρουσιάζονται, όχι με ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα τους. Μάλλον χρησιμοποιούν ως επικάλυψη και ως άλλοθι την αθλητική ομάδα κάθε φορά που δεν τους ενδιαφέρει καν ποια είναι, απλά βρίσκουν την ομπρέλα κάτω από την οποία θέλουν να δράσουν εγκληματικά και για τους δικούς τους σκοπούς».

Μπαίνουν κάμερες

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι «έχουμε το πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο εναντίον παραβατικών συμπεριφορών στον αθλητισμό με ιδιώνυμο το οποίο ισχύει. Δεν υπάρχει πιο αυστηρό στην Ευρώπη».

Για τις κάμερες στα γήπεδα ανέφερε: «Θα μπει ηλεκτρονική εποπτεία σε όλα τα γήπεδα με τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν και θα έχουμε αλλαγή σελίδας από εδώ και πέρα και από την ψήφιση του νόμου και μετά και μέχρι την εγκατάσταση των καμερών τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο. Να ένα μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών. Γιατί όλοι ξέραν ότι δεν λειτουργούν οι κάμερες και κρυβόντουσαν πίσω από το ότι λειτουργούν οι κάμερες, αλλά τι να κάνουμε, βάζουμε και την κουκούλα. Τώρα πλέον όλοι θα είναι κάτω από το φως της κάμερας» ανέφερε.

Συνεχίζοντας είπε: «Η στοχοπροσήλωση είναι να μπουν κάμερες. Δεν θέλω να μπω στην ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου. Αυτή είναι το deadline που λέμε για να ανοίξουν πάλι τα γήπεδα. Εμείς θέλουμε να μπουν παντού ηλεκτρονικές κάμερες σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες θα λύσουν το πρόβλημα και αυτό θα γίνει. Τα κείμενα του νόμου έτοιμα έρχονται στη Βουλή και θα υλοποιηθούν μέσα στον χρόνο που πρέπει».

Για την Αστυνομία στα γήπεδα ο κ. Βρούτσης είπε: «Εγώ πιστεύω ότι πάντα πρέπει να υπάρχει Αστυνομία στο γήπεδο. Όταν έχεις συγκέντρωση κόσμου 30.000-40.000, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχουν και οι αστυνομικές αρχές. Δεν είναι μόνο η βία. Μπορεί να συμβεί ένα γεγονός, ένα επεισόδιο. Πάντα πρέπει η αστυνομία να είναι εκεί».