Διαφωνίες έχουν προκύψει σχετικά με το τι συνέβη στο Χάσκι «Όλιβερ» και για το πώς τελικά πέθανε στην Αράχωβα, καθώς η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο όσο ήταν εν ζωή επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίηση του άτυχου ζώου, ενώ από την άλλη πλευρά η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι πέθανε αφού δέχθηκε επίθεση από σκυλιά.

Η κτηνίατρος, Κλεονίκη Τόλα που πρώτη εξέτασε τον Όλιβερ και μάλιστα εν ζωή υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση αγέλη σκύλων να κατασπάραξε το χάσκι και εμμένει στην άποψη της ότι το σκυλί κακοποιήθηκε και μάλιστα από ανθρώπινο χέρι.

«Το ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δημόσια τη λέξη σεξουαλική κακοποίηση, βιασμός δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι ή αναιρεί τα δεδομένα μου. Παραμένω σταθερή σε όσα έχω πει στην κατάθεσή μου. Μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ όλα όσα λέγονται και πιθανόν παραποιούνται και να απαντώ. Αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καυγά με άλλα ζώα και αυτή είναι η αιτία τραυματισμού του και εγκατάλειψης του καθώς ο σκύλος δεν είχε κανένα εμφανές σημάδι πάλης με άλλο ζώο ή δαγκώματα ή οτιδήποτε. Δεν έχω πει ποτέ αυτή τη λέξη, δεν σημαίνει όμως, ότι αναιρώ αυτά τα οποία έχω εκτιμήσει. Υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας σε αυτό το περιστατικό», είπε μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News».

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί σύμφωνα με όσα είπε το MEGA και στην εκπομπή «Live News» ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων το «Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναλύοντας το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους, καθώς και καταθέσεις, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το χάσκι Όλιβερ δεν έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από ανθρώπους αλλά ότι το κατασπάραξε αγέλη σκύλων.

Πλέον με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένουν τις τελικές απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα. Σήμερα μέσα στην ημέρα αναμένεται το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ.