Θέμα χρόνου είναι να δοθούν απαντήσεις για την υπόθεση κακοποίησης και θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα. Η κτηνίατρος που εξέτασε πρώτη τον σκύλο εμμένει στην άποψή της ότι έχει κακοποιηθεί από άνθρωπο, τη στιγμή που στο τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένουν τις τελικές απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για την υπόθεση. «Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έκαναν όλες τις ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα. Όταν έλαβαν την καταγγελία αναζήτησαν και βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρικές καταθέσεις. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν μας δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη» είπε.

Και συνέχισε: «Και έγινε επιλογή να μεταβούν στην Αράχωβα και αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, έμπειροι στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Είναι σημαντικές οι εξετάσεις που έχουν γίνει από επιστήμονες στο ζώο, αναμένουμε και μια πραγματογνωμοσύνη που πρόκειται να γίνει από φωτογραφίες του ζώου όταν αυτό εξετάστηκε από την πρώτη κτηνίατρο και τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας. Πάντως από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δεν μας προκύπτει κακοποίηση από άνθρωπο. Είναι από κάμερες της περιοχής και καταθέσεις μαρτύρων», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε η κ. Δημογλίδου: «Είναι άνθρωποι που βλέπουν το ζώο να κινείται και με άλλα ζώα. Όλο το προανακριτικό υλικό θα παραδοθεί στην αρμόδια εισαγγελέα. Δεν αποκλείουμε το γεγονός να προήλθε από αδέσποτα σκυλιά η κακοποίηση. Περιμένουμε και τις εργαστηριακές εξετάσεις που δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα. Ζητήσαμε επιπλέον πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχουν 2 κτηνίατροι που εξέτασαν το ζώο μετά τον θάνατό του και οι οποίοι έδωσαν καταθέσεις και το πόρισμά τους έχει δοθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Υπάρχει υλικό, διάφορες ώρες και μέρες που κινείται με άλλα ζώα και σκυλιά, δεν υπάρχει η μέρα που κακοποιείται, δεν υπάρχει η στιγμή, η σκηνή της επίθεσης», τόνισε κλείνοντας η κ. Δημογλίδου.