Φωτογραφίες: Automedia

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Lancia για την πανευρωπαϊκή επιστροφή της με όχημα, μια νέα γενιά της Ypsilon, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε ήδη το πρώτο δοκιμαστικό πρωτότυπο του μοντέλου που θα παρουσιαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο, προτάσσοντας ένα μείγμα πολυτέλειας, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας αιχμής από το οπλοστάσιο του ομίλου Stellantis.

Παρά την αφθονία σε καμουφλάζ, είναι σαφές ότι η νέα Ypsilon θα υιοθετήσει ορισμένα στοιχεία από το πρωτότυπο Pu+RA HPE concept το οποίο ανέλαβε να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της Lancia, όπως τα στρογγυλά τριπλά φωτιστικά σώματα και ένα ανάλογης αισθητικής οπτικής πίσω τμήμα με επίσης στρογγυλά φώτα.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως εξάλλου έχει γνωστοποιήσει η Lancia θα δοθεί στο εσωτερικό τα υλικά και οι λεπτομέρειες του οποίου θα έχουν την επιμέλεια του ιταλικού οίκου Cassina και θα τονίζουν την παράμετρο της πολυτέλειας. Σε ψηφιακό επίπεδο, όπως επιβεβαιώνουν οι κατασκοπικές λήψεις η νέα Ypsilon δείχνει να διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες και μια χαρακτηριστική στρογγυλή επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης πάνω από την κεντρική κονσόλα για την οποία η Lancia έχει ήδη δώσει μια σαφή εικόνα με το πρώτο teaser.

Σύμφωνα με το σχετικό οπτικό υλικό η επιφάνεια φέρει το λογότυπο του οίκου Cassina και επενδύεται από υψηλής ποιότητας δέρμα. Το ίδιο φαίνεται να ισχύσει και για τα καθίσματα που υιοθετούν δύο διαφορετικούς τύπους δέρματος με διαφορετικά μοτίβα και δείχνουν να επιβεβαιώνουν ότι η εναρκτήρια, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Lancia η οποία θα κατασκευαστεί σε 1.906 αντίτυπα θα είναι ιδιαζόντως πολυτελής και υπερεξοπλισμένη.

Στην αθέατη πλευρά του μοντέλου θα βρεθεί η αρχιτεκτονική e-CMP σε συνδυασμό με μπαταρία 51 KWh η οποία αναμένεται να προσφέρει αυτονομία έως 400 χλμ. Η ηλεκτροκίνηση δεν θα αποτελέσει ωστόσο μονόδρομο για την νέα Ypsilon η οποία θα είναι εξίσου διαθέσιμη και με κινητήρες βενζίνης σε συνδυασμό με ήπια υβριδική τεχνολογία. Να σημειωθεί ότι η Ypsilon θα είναι το μοναδικό μοντέλο της αναγεννημένης Lancia που θα διατεθεί και ως βενζινοκίνητο καθώς τα επόμενα μοντέλα της ιταλικής φίρμας θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.