Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Toyota -και γενικώς- υποδέχεται μια σειρά στοχευμένων αναβαθμίσεων στις οποίες συγκαταλέγεται και μια νέα, αυξημένης ισχύος υβριδική έκδοση όπως ακριβώς ισχύει και για το προσφάτως ανανεωμένο και supermini alter ego του ιαπωνικού crossover.

Ξεκινώντας από την συγκεκριμένη παράμετρο η νέα υβριδική  έκδοση, ονομαστικής συνδυαστικής ισχύος 130 ίππων αξιοποιεί τον γνώριμο συνδυασμό του τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου και ηλεκτρικού μοτέρ με την διαφορά ότι και στα δύο παραπάνω συστατικά του αυτοφορτιζόμενου υβριδικού συνόλου έχουν υλοποιηθεί βελτιώσεις (αλλαγή στην χαρτογράφηση του θερμικού κινητήρα και αύξηση της ισχύος του ηλεκτρικού μοτέρ) με αποτέλεσμα η συνολική απόδοση να έχει αυξηθεί στους  132 ίππους και η ροπή στα 185 Nm.

Σε επίπεδο επιδόσεων η έκδοση «Hybrid 130» όπως ονομάζεται μειώνει τον χρόνο επιτάχυνσης του Yaris Cross για τα 0-100 χλμ./ώρα κατά μισό δευτερόλεπτο, σε 10,7 δευτερόλεπτα. Σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της έκδοσης οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα διαμορφώνονται από 103 έως 122 γρ./χλμ. αναλόγως και την επιλογή ελαστικών και επίπεδου εξοπλισμού.

Παράλληλα με την παραπάνω νέα έκδοση το Yaris Cross θα είναι εξίσου διαθέσιμο στην γνωστή, επίσης υβριδική έκδοση των 116 ίππων η οποία μετονομάζεται σε «Hybrid 115».

Παράλληλα με την νέα υβριδική έκδοση, η Toyota έχει εφαρμόσει μια σειρά βελτιώσεων με στόχο μια ακόμα πιο γαλήνια και άνετη μετακίνηση με λιγότερο θόρυβο. Αναλυτικότερα έχουν τοποθετηθεί νέα δυναμικά σημεία στήριξης στον κινητήρα, έχει βελτιωθεί υπό το συγκεκριμένο σκεπτικό το σύστημα εισαγωγής ενώ η ηχομονωτική επένδυση στο εσωτερικό του ταμπλό έχει αυξηθεί σε πάχος. Επιπλέον αξιοποιείται μεγαλύτερους πάχους γυαλί για το σύνολο των αντίστοιχων επιφανειών.

Σαφώς βελτιωμένη είναι και η διαθέσιμη ψηφιακή τεχνολογία καθώς το Yaris Cross στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις του υποδέχεται την νέα και μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment (10,5 ίντσες) η οποία συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Σύμφωνα με τις συστάσεις εκτός από την διαφορά σε επίπεδο εικόνας βελτιωμένο είναι και το λογισμικό όπου βασίζονται οι οθόνες, επιτρέποντας ταχύτερες και περισσότερες διεργασίες και υψηλότερη απόκριση ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα φωνητικών εντολών.

Στις τεχνολογικές προσθήκες συγκαταλέγεται και η δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής MyToyota μέσω smartphone ως ψηφιακού κλειδιού αλλά και ως μέσου χειρισμού του συστήματος κλιματισμού από απόσταση.

Αναβαθμισμένη είναι και η σουίτα συστημάτων ασφαλείας τα οποία συνεργάζονται με νέα κάμερα και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ραντάρ με αυξημένη εμβέλεια και ικανότερο στον εντοπισμό πιθανών κινδύνων και εμποδίων. Εκτός από το hardware των συστημάτων ασφαλείας βελτιωμένη είναι και η λειτουργικότητά τους καθώς το σύστημα Pre-Collision μπορεί πλέον να αναγνωρίζει μια ευρύτερη γκάμα τυχόν εμποδίων και τον κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης ενώ είναι σε θέση να ανιχνεύει καλύτερα την κίνηση πεζών, ποδηλατών αλλά και μοτοσυκλετών.

Στις νέες προσθήκες συγκαταλέγεται το σύστημα Acceleration Supression που λειτουργεί συμπληρωματικά στο σύστημα αυτόνομης πέδησης, αποτρέποντας μια «απότομη» επιτάχυνση σε ενδεχόμενο κίνδυνο σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Αντιστοίχως το νέο Proactive Driving Assist μειώνει την ταχύτητα όταν ο οδηγός αποσύρει το πόδι από το δεξί πεντάλ και εφόσον εντοπισθεί ένα βραδύτερα κινούμενο προπορευόμενο όχημα. Το ίδιο σύστημα παρεμβαίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, λειτουργώντας επικουρικά στον οδηγό προκειμένου να εκτελέσει μια ομαλότερη αλλαγή κατεύθυνσης. Επιπλέον το σύστημα Emergency Driving Stop υπόσχεται να ακινητοποιήσει ασφαλώς το όχημα σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον οδηγό.

Εκτός από τις σημαντικές παραπάνω βελτιώσεις η Toyota έχει εμπλουτίσει το εύρος επιπέδων εξοπλισμού με μια νέα κορυφαία έκδοση με την ονομασία Premiere Edition η οποία προσφέρεται με διχρωμία σε αμάξωμα-οροφή και σε μια αποκλειστική για την έκδοση χακί απόχρωση. Την εικόνα της συμπληρώνουν οι νέοι τροχοί 18 ιντσών με τις πεντάκτινες ζάντες με σκούρο φινίρισμα ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν λεπτομέρειες στις ραφές και στο ταμπλό που παραπέμπουν στην πράσινη απόχρωση του αμαξώματος.