Η πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, δόθηκε στο Live News του Mega, ενόσω διέσχιζε το κέντρο της Αθήνας και συνομιλούσε με τους πολίτες.

Σ’ αυτήν ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην εσωτερική αντιπολίτευση που βιώνει, τις αιχμές άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών και την προσπάθειά του ν’ ανατρέψει το αρνητικό κλίμα με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης απηύθυνε «πρόσκληση – πρόκληση» στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να περπατήσουν παρέα «σε όποια λαϊκή θέλει, σε όποια πόλη θέλει».  «Ο κόσμος αγκομαχά, περνάει ο καιρός και δεν βγαίνει ο μήνας μετά τις 20. Ας μειώσει επιτέλους τους έμμεσους φόρους», ανέφερε ακόμη απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς για τις εργασίες τη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, την αποχώρηση της Ομπρέλας και την απόφαση των διαγραφέντων βουλευτών να μην παραδώσουν την έδρα τους, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου εξέφρασε την απορία του για το γεγονός πως «κάποιος που αυτοαποκελείται αριστερός είναι εναντία στη άμεση δημοκρατία».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «καλώς ή κακώς μία βάση εκφράστηκε στις προηγούμενες εκλογές. Εμείς χάσαμε κόσμο, 600.00 ψήφους, στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής, κάποιοι άλλοι ήταν μέλη μιας στρατηγικής που έλαβε την απάντηση της».

«Έχουμε εκλογές αύριο και δεν το ήξερα;» αναρωτήθηκε σε ερώτημα για τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και συμπλήρωσε: «Το κόμμα μας είναι για την κοινωνία και με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει ξανά κυβέρνηση. Αυτό συνεπάγεται σχεδιασμό. Σε δύο μήνες δεν μπορεί ένα άτομο να το κάνει κυβερνώσα παράταση. Χρειάζονται όλοι και όλες να δώσουν από λίγο. Χρειάζεται και υπομονή. Θα επαναλάβω άλλωστε πως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Προφανώς το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα. Η αλήθεια θα λάμψει και ο κόσμος βλέπει πότε ένας λέει το ένα και πότε το άλλο. Τις εκλογές τις κερδίζουν οι ψήφοι, ο λαός. Ό,τι και να λέμε για την καρέκλα του καθενός, η μόνη αναμέτρηση που θα μετρήσει είναι οι επόμενες ευρωεκλογές, οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Την εμπιστοσύνη θα την κερδίσουμε διότι αυτό που κάνουμε είναι αξιωματικά δυνατό, από τη βάση του. Είναι αυτονόητο πως θα πετύχει επειδή αρχίζω από τη ρίζα: την επαφή με τον κόσμο. Αλλά δεν γίνεται αυθημερόν».

Επί της πολιτικής θέσης που του του καταλογίζουν ότι δεν διαθέτει, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Προφανώς και έχω θέση και για την ΕΥΠ και για τα Τέμπη». Αλλά «πώς να θέσω πολιτική ατζέντα όταν υπάρχει κακοφωνία εκεί έξω;».

Σε αυτό το σημείο μάλιστα επισήμανε πως ο ίδιος θα είχε ζητήσει την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι «τέτοια σχόλια δείχνουν έλλειψη ενσυνθαίσθησης και δεν μπορούν να αντιστοιχούν σε λαϊκό πολιτικό».

Σε ερώτηση για την Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα των 6+6 ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε: «Εγώ το είπα στην ΚΕ και το εννοούσα: την κ. Αχτσιόγλου την πήρα τηλέφωνο να της πω ότι θα τείνω χείρα φιλίας για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές, έντονες και άμεσες. Το ότι δεν έχω στενό κύκλο το εννοώ. Το είδατε στην ΚΕ πως δεν είχα κανέναν με το μέρος μου. Τα όργανα είναι για υπηρετούν τη βάση, τον λαό που έχει μια σοφία μέσα του.

Πολιτικά κατανοώ ότι ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου. Μου δείχνει ότι πρέπει να στρωθώ στη δουλειά για να κυβερνήσουμε. Ο λαός και η βάση έχουν μια σοφία. Το IQ των Ελλήνων είναι συγκεντρωμένο στην Αθήνα; Όχι. Δεν έχουμε όμως δώσει τη δυνατότητα σε κόσμο να ανθίσει εκτός ελίτ. Αυτό θέλω να κάνω πράξη: τη σοφία του κάθε Έλληνα.

Το μόνο κόμμα που μπορεί να το κάνει αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξαρτάται από κανέναν. Έχουμε μια κοινωνική βάση, αλλά θα σταματήσουμε να ειρωνευόμαστε τους απλούς Έλληνες με τη δική μας ανωτερότητα. Χρειάζεται ταπεινοφροσύνη. Στην ομάδα μου θέλω να έχω καλά παιδιά, ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Πιστεύω ότι και η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Ηλιόπουλος θα ήθελαν να συνεργαστούμε. Για μένα θα είναι τιμή να παραμείνουν. Η πόρτα μου είναι ανοικτή. Ελάτε γιατί το έχει ανάγκη ο κόσμος. Το κόμμα είχε παθογένειες, αλλά στον έβδομο όροφο τώρα είμαστε καλά».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Πολυτεχνείο, αφότου είπε πως θα πάει στις εκδηλώσεις μνήμης, υποστήριξε ότι «είναι έμπνευση για τους νέους οι αγώνες αυτοί. Εγώ πήγα και στη Μακρόνησο και είναι συγκινητικό ότι πολλά παιδιά είδαν το βίντεο και κατάλαβαν τι έγινε στη χώρα. Αυτή η αντίσταση πρέπει να είναι η πυξίδα της πολιτικής για να  εφαρμόζει τακτικές που κάνουν τη κοινωνία ισότιμη και αξιοκρατική. Αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε μια κοινωνία με υγιές υπόβαθρο, θα απελευθερωθούν πολλές δυνάμεις.

Αυτό που μ’ ενδιαφέρει εμένα είναι ανάγκες του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Αυτή φταίει για ό,τι συμβαίνει. Στραγγαλίζουν τις ανεξάρτητες αρχές, δεν λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν δουλεύουν τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια. Γιατί θα πρέπει να δημιουργούνται εξαρτήσεις; Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη: δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μια λαμογιά για να πάει μπροστά».

«Για τα παιδιά αγωνιζόμαστε, για να ζήσουν στη χώρα μας» κατέληξε έχοντας βγάλει selfies και κάνοντας hi-5 με μαθητές σχολίων.