Το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ανέβει στο βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας..

Η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε έπειτα από δέκα μήνες και έτσι στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση η πρόεδρος του Δικαστηρίου θα καλέσει την κατηγορούμενη να απολογηθεί. Θα είναι η πρώτη φορά που δημόσια η Ρούλα Πισπιρίγκου θα υπερασπιστεί τον εαυτό της και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις αναπτύσσοντας τους ισχυρισμούς της, στην προσπάθεια της να πείσει ότι δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα που της αποδίδονται.

Αμέσως μετά το τέλος της απολογίας της θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελεως της έδρας η οποία θα διατυπώσει την πρόταση της προς το δικαστήριο για την ενοχή ή μη της Ρούλας Πισπιριγκου η οποία αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι εκείνη ευθύνεται για τον θάνατο της εννιάχρονης κόρης της.

Θα ακολουθήσει η αγόρευση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη και η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της Αλέξη Κούγια.

Και μετά το τέλος αυτού του κύκλου της διαδικασίας τα μέλη του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα αποσυρθούν προς διάσκεψη για να εκδώσουν την κρίσιμη ετυμηγορία τους για την Ρούλα Πισπιριγκου γράφοντας το τέλος της πρώτης δίκης με τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη.