Δακρυσμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε το βαρύ κατηγορώ που την οδήγησε δεύτερη φορά στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αυτή τη φορά για την υπόθεση θανάτου των δύο μικρότερών παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρζτίνας

Η δεύτερη δίκη ξεκίνησε με τη διαδικασία της κλήρωσης των ενόρκων και αφού απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο πατέρας των παιδιών και πρώην σύζυγός της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η σύνθεση του 2ου εδωλίου  για τη  Ρούλα Πισπιρίγκου

Τελικά, το δικαστήριο συνθέτουν τρεις άνδρες ένορκοι και μία γυναίκα και τρεις γυναίκες τακτικοί δικαστές. Μεταξύ αυτών και ένας συνονόματος του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ωστόσο όπως διευκρινίστηκε, δεν έχει καμία συγγένεια με τον συνήγορο.

Το αίτημα Δασκαλάκη και η απόρριψή του

Ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος ήδη από την ανάκριση παρίσταται στη διαδικασία προς υποστήριξη της κατηγορία, δήλωσε ότι επιθυμεί να αναβληθεί η δίκη υποστηρίζοντας: «Για οικονομικούς λόγους αιτήθηκα νομική βοήθεια την 1η Νοεμβρίου, η οποία απορρίφθηκε, καθώς έπρεπε να είχα υποβάλει το αίτημα ένα μήνα πριν την έναρξη της δίκης. Ζητάω μια αναβολή για να καταθέσω εμπρόθεσμα και να έχω νομική βοήθεια».

«Προς παρέλκυση της δίκη το αίτημα Δασκαλάκη»

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, τονίζοντας: «το αίτημα υποβάλλεται καταχρηστικά και προς παρέλκυση της δίκης. Δεν είναι δυνατόν κι οι 2 πληρεξούσιοι δικηγόροι να αποφάσισαν την συνεργασία και να μην τον είχαν ενημερώσει για τη διαδικασία που απαιτείται. Προτείνω την πρόοδο της δίκης».

Κούγιας: «Σκοπός να ταλαιπωρηθεί η κατηγορουμένη»

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση Πισπιρίγκου δήλωσε αντίθετη στην αναβολή της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για «προσχηματική» κίνηση. «Έχουμε αντίρρηση για την αναβολή της δίκης. Είναι παράνομη η διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη της κυρίας, διαχωρίστηκε η υπόθεση με απαράδεκτο τρόπο και γίνονται δύο Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια παράλληλα. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Ο σκοπός είναι να ταλαιπωρηθεί η κατηγορούμενη. Θελουμε την έναρξη της διαδικασίας» υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας.