Σε δύο διαφορετικά εδώλια θα καθίσει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς η σημερινή συνεδρίαση για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας , συμπίπτει με την προγραμματισμένη έναρξη για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Και, όπως όλα δείχνουν, για το επόμενο χρονικό διάστημα η μητέρα των τριών παιδιών  θα δικάζεται για την υπόθεση αυτή, που η αποκάλυψή της συγκλόνισε το πανελλήνιο, αναμένοντας την κρίση της δικαιοσύνης για τις κακουργηματικές πράξεις που της αποδίδονται, με την ίδια να μην έχει αποδεχτεί όσα την οδήγησαν στο «διπλό» εδώλιο, αρνούμενη ότι έκανε κακό στα παιδιά της και πολύ περισσότερο ότι εκείνη ευθύνεται για το θάνατό τους.

Η «αυλαία» της σημερινής δίκης θα ξεκινήσει με διαφορετική σύνθεση, τόσο σε ό,τι αφορά τους τρεις τακτικούς δικαστές όσο και τους τέσσερις ενόρκους. Το μόνο που θα είναι κοινό και στις δύο ποινικές δίκες είναι ότι απέναντι από το εδώλιο θα βρίσκεται, εκεί στα έδρανα της υπεράσπισης της κατηγορίας, υπερασπιζόμενος τη μνήμη των παιδιών του, ο πατέρας τους και πρώην σύζυγος της κατηγορούμενης,  Μάνος Δασκαλάκης.

Το αίτημα Δασκαλάκη

Και όπως έγινε γνωστό μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη της δίκης ο Μ.Δασκαλάκης θα ζητήσει από το δικαστήριο να διορίσει αυτεπαγγέλτως δικηγόρους που θα τον εκπροσωπήσουν , γεγονός που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων η αποδεικτική διαδικασία δεν θα ξεκινήσει σήμερα , καθώς οι νέοι δικηγόροι θα πρέπει να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας, σε μία υπόθεση που αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Για την ιστορία μάλιστα, να αναφέρουμε ότι η δίκη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο και αυτό που αναμένεται είναι η απολογία της κατηγορούμενης και βεβαίως η πρόταση της εισαγγελέως που θα ακολουθήσει, καθώς και η ετυμηγορία των μελών της σύνθεσης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ασφυκτικός ο θάνατος των δύο παιδιών

Στη δεύτερη προγραμματισμένης για σήμερα δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι εκείνη ήταν που αφαίρεσε την ζωή της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019 , το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε , καθώς και την ζωή της μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021 ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα .

Σύμφωνα με την δικογραφία, τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο . Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται σε αυτήν την υπόθεση ότι στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού» έφραξε την αναπνοή της Μαλένας η οποία νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021 φέρεται να δολοφόνησε και πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα ενώ το βρέφος κοιμόταν. Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του Νοσοκομείου, είχε αποδοθεί από ιατροδικαστή σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία- υποπλασία φλεβόκομβου.

Οι απώλειες των δύο παιδιών είχαν θεωρηθεί ένα ασύλληπτο δράμα, ωστόσο ο θάνατος της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, οδήγησε στην επανεξέταση των υποθέσεων, με αποτέλεσμα η μητέρα τους να είναι κατηγορούμενη σε δύο διαφορετικές δίκες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ότι είναι αθώα και ότι δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της. Η 35χρονη αμφισβητεί την θέση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη είχαν ασφυκτικούς θανάτους.