5 το πρωί: Αντιπαράθεση για τα Τέμπη – Νέο πρόσωπο στη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου – Έρχεται το ανανεωμένο ΒΗΜΑ

Πολιτικές αντιδράσεις από τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, με την αντιπολίτευση να ζητά την απομάκρυνσή του. Την ίδια ώρα νέο πρόσωπο μπαίνει στο κάδρο των ερευνών για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου.

1

Φούντωσε η αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών

  • Η αναδίπλωση Γεωργιάδη: «Εγώ δεν είπα ότι ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά ότι ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που είχε ήδη γεννήσει η τοποθέτησή του. Μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ είχαν καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση, ενόσω οι συνάδελφοί του (Βορίδης, Καιρίδης) επιχειρούσαν να τον δικαιολογήσουν. «Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης που πήγε επί τούτου στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
  • Η επιμονή του ΠαΣοΚ: Ανεξαρτήτως, βέβαια, της δήλωσης Γεωργιάδη, από τη Χαριλάου Τρικούπη θα στηρίξουν μέχρι τέλους την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που έχει ήδη ανακοινώσει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα με ανακοίνωσή της η παράταξη επιτέθηκε στο ΚΚΕ για το γεγονός πως αντιπρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται το θέμα και συγκαλύπτονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. «Δεν δίνουμε διέξοδο διαφυγής στα πολιτικά πρόσωπα», κατέληξε το κείμενο του ΠαΣοΚ.
  • Η απάντηση από τον Περισσό: Στο ΚΚΕ ενοχλήθηκαν απ’ όσα τούς καταλόγισε το ΠαΣοΚ και σε δική τους ανακοίνωση έκαναν λόγο για πρόταση που «επιδιώκει την αναζήτηση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών». Υπαινίχθηκαν μάλιστα πως στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν τον «ενταφιασμό της έρευνας», προτρέποντας όποιο κόμμα επιθυμεί να καταθέσει το δικό του ανεξάρτητο αίτημα στο Κοινοβούλιο, καθώς η πρόταση για εξεταστική επιτροπή δεν αναιρεί εκείνη για προανακριτική.

 

2

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

  • Τέταρτο πρόσωπο στο κάδρο: Στην υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης φαίνεται ότι εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο, εκτός από τη μητέρα, την αδερφή και τη σπιτονοικοκυρά της. Πρόκειται για έναν άνδρα αλβανικής υπηκοότητας, 42 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργάτης της σπιτονοκοικυράς και ενδεχομένως ο άνθρωπος που, με ένα μαύρο τζιπ, μετέφερε τη σορό της 23χρονης. Ο 42χρονος μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.
  • Τι έλεγε η μητέρα πριν τη σύλληψη: Να αποπροσανατολίσει τις έρευνες γύρω από το πρόσωπό της προσπαθούσε η μητέρα της Φαίης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο. «Η ψυχολογία μου είναι χαμένη. Έτσι μου έρχεται να φουντάρω. Ωραία, μαθαίνω ποιος το έκανε όλο αυτό ή ποιοι. Και; Μου γύρισαν πίσω το παιδί μου; Σίγουρα θα είναι μία δικαίωση, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Στο χώμα θα είναι πάντα. Με έχουν σκοτώσει και όχι μία φορά, τέσσερις φορές. Μαζί με τη Φαίη μου και τα παιδάκια της» έλεγε.
  • Τρεις φορές στο νοσοκομείο μέσα σε ένα εξάμηνο: Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, τον Δεκέμβριο του 2020, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2021 η Φαίη Μπακογιώργου είχε μεταβεί σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο της Αττικής με κατάγματα και τραύματα στο πρόσωπο. Ωστόσο το νοσοκομείο δεν ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.

 

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Διπλή κακοκαιρία και «γραμμή λαίλαπας»

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι (10/11) μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (11-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς. Την Παρασκευή θα επηρεαστούν Ιόνιο, Ήπειρος, Στερεά, Πελοπόννησος, ανατολικό Αιγαίο και νότια τμήματα της Θεσσαλίας. Το Σάββατο βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, δυτική Στερεά, νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου, Κύθηρα και Θράκη.
  • Διπλή κακοκαιρία: Από σήμερα έως τη Δευτέρα 13/11, θα διαρκέσει η διπλή κακοκαιρία, που θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και το χαλάζι. Η επικράτηση νότιων και δυτικών ανέμων κατά διαστήματα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και θα προκαλούν μεγάλα κύματα. Τα φαινόμενα στα δυτικά και νοτιοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Τι είναι η «γραμμή λαίλαπας»: Τα ξημερώματα του Σαββάτου φαίνεται να σχηματίζεται μια γραμμή λαίλαπας προς το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Έντονες καταιγίδες θα πέσουν στην περιοχή των Κυκλάδων και προς το ανατολικό, νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί οι θαλάσσιες εκτάσεις είναι αρκετά ζεστές και αυτό σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο αέρα που θα αλληλεπιδράσει από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα δημιουργήσει έντονη αστάθεια.
4

Έρχεται το ανανεωμένο Βήμα

  • Πότε: Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου το «ΒΗΜΑ» κυκλοφορεί ανανεωμένο συνεχίζοντας σταθερά να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάγνωσης με την πιο αναλυτική αποτύπωση των γεγονότων. Υπηρετώντας τις νέες ιδέες, τις τάσεις και όλες τις απόψεις το «ΒΗΜΑ» εμπλουτίζει συνεχώς το περιεχόμενο και τη φόρμα του, ανανεώνεται στην εικόνα του κι ενώ παραμένει «κλασικό» ταυτόχρονα γίνεται πιο σύγχρονο και μοντέρνο.
  • Οι δύο σημαντικές προσφορές: Στην ολοκληρωμένη έκδοσή του ειδικά αυτή την Κυριακή το «ΒΗΜΑ» κυκλοφορεί και με δύο ακόμα σημαντικές προσφορές α) Την συλλογική έκδοση της νέας σειράς βιβλίων «ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» με πρώτο τον τόμο «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973» για την επέτειο των 50 ετών από την φοιτητική εξέγερση που καθόρισε το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό της Μεταπολίτευσης και β) το εμβληματικό περιοδικό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» που πλέον θα κυκλοφορεί κάθε μήνα με το «ΒΗΜΑ». Σε αυτό το τεύχος ταξιδεύουμε στα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Ελλάδας και ετοιμάζουμε βαλίτσες για τις πιο συναρπαστικές αποδράσεις.
  • Ο εκδότης Γιάννης Πρετεντέρης για το ανανεωμένο ΒΗΜΑ: «Κάνουμε μία ανανέωση και διεύρυνση. Δεν είναι νέο «ΒΗΜΑ», γιατί οι μεγάλες εφημερίδες δεν αλλάζουν και αυτό τις χαρακτηρίζει. Οι μεγάλες εφημερίδες βελτιώνονται, ανανεώνονται και προσαρμόζονται στην εποχή. Κλείσαμε έναν αιώνα λειτουργίας και αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την ανανέωση για τον δεύτερο αιώνα» – Στο ανανεωμένο ΒΗΜΑ επιστρέφει και ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος».
5

Πάλεψε στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός, κακή βραδιά στην Ευρώπη

  • Άτυχος ο Ολυμπιακός: Ένα οριακό γκολ και το δοκάρι στέρησαν από το μαχητικό σύνολο του Μαρτίνεθ το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Το τελικό 1-0 διαμόρφωσε ο Πακετά και πλέον οι ερυθρόλευκοι καλούνται να παίξουν τα ρέστα τους στη Γερμανία για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ άουτ του Europa League.
  • Δεν βρήκαν γαλλικά κλειδιά: Για την ίδια διοργάνωση, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν ν’ ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αγώνων με Ρεν και Μαρσέιγ αντίστοιχα. Οι «πράσινοι» απέτυχαν στη Βρετάνη χάνοντας 3-1, παρόλο που στη φάση του 1-1 απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ η Ένωση ξόδεψε κάθε ευκαιρία που βρήκε, υπέπεσε σε ατομικά λάθη και τιμωρήθηκε με εντός έδρας ήττα από την Ολιμπίκ (0-2).
  • Έπεσε στην παγίδα ο ΠΑΟΚ: Αν και η ομάδα του Λουτσέσκου αντέδρασε μετά την ψυχρολουσία που δέχθηκε το τελικό 2-2 δεν της επέτρεψε να φτάσει στο 4/4. Την πρόκριση βέβαια τη σφράγισε, απλώς θα χρειαστεί να βρει αποτέλεσμα στη Γερμανία για να μην χάσει την πρωτιά του ομίλου του στο Conference League.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr