Η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι τέλους, έφτασε κοντά στην ισοφάριση με καθαρές ευκαιρίες, όμως οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Πάου Λόπες, όπως και το λάθος του Αθανασιάδη στο γκολ του Εμπεμπά έπαιξαν κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού 2-0 για τη Μαρσέιγ του Γκατούζο.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πιέζουν στα πρώτα λεπτά βγάζοντας ένταση, με την ΑΕΚ να ανεβάζει ψηλά τις γραμμές της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μαρσέιγ να βρίσκει χώρους και να βγαίνει στην αντεπίθεση – άλλωστε έτσι προήλθε και η πρώτη φάση με τον Κοντογκμπιά στο 16′.

Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν τις στημένες φάσεις και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Εμπεμπά, μετά από κόρνερ του Κλος στο 25′, με τον Αθανασιάδη να κάνει άστοχη έξοδο και την άμυνα της ΑΕΚ να μην συμπεριφέρεται σωστά.

Απειλή από στημένα για την ΑΕΚ

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να δημιουργεί από τα δεξιά με τον Άμραμπατ, ενώ οι κεφαλιά του Μουκουντί στο 30′ και του Σιμάνσκι λίγο μετά δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Η Μαρσέιγ απείλησε και πάλι με τον Μπεμπά από κόρνερ, με τον Αθανασιάδη να αντιδρά σωστά, ενώ η κεφαλιά του Βίντα στις καθυστερήσεις πέρασε άουτ.

Ανώτερη ΑΕΚ, δεν βοήθησαν οι αλλαγές

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε ακόμη πιο δυνατά και κατάφερε να πάρει τα ηνία στο παιχνίδι. Πολύ γρήγορα προβλημάτισε την Μαρσέιγ και έφτιαξε τρεις μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Στο 51′ μετά από σέντρα του Άμπραμπατ, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως ο Λόπες εξ’ επαφής απέκρουσε. Στο 55′, ο Άμραμπατ και πάλι έδωσε για τον ΄Μάνταλο ελευθερώνοντας γήπεδο, αυτός για τον Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο με σουτ να μην μπορεί να νικήσει τον Λόπες, ενώ μετά από κλέψιμο του Γκατσίνοβιτς, ο Μάνταλος δεν έπιασε με την πρώτη το σουτ.

Ο Αλμέιδα προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, με τους Αραούχο, Τσούμπερ και Πόνσε να περνούν στο παιχνίδι. Αυτό φάνηκε να αποσυντονίζει την «Ένωση», που έχασε την ορμή της.

Η Μαρσέιγ χτύπησε σε δύο περιπτώσεις με τον Βιτίνια, με τον Αθανασιάδη και το δοκάρι να του αρνούνται το γκολ.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έκανε την ύστατη προσπάθεια, όμως βρήκε τείχος πάνω στον Λόπες και στην αντεπίθεση δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από τον Σαρ στις καθυστερήσεις για το 0-2.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Άμραμπατ (76′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Μάνταλος, Γκαρσία (63′ Πόνσε)

Μαρσέιγ: Λόπεθ, Κλος, Εμπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Βερετού, Κοντογκμπιά, Εντιάι (86′ Μουρίγιο), Αρίτ, Κορέα (60′ Σαρ), Βιτίνια