Πολύ κακό το ποδοσφαιρικό βράδυ του Παναθηναϊκού στη Γαλλία. Αν και με παίκτη παραπάνω από το 34′, όταν και ισοφάρισαν σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη, οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ηττήθηκαν 3-1 από την -πρωτοπόρο του ομίλου- Ρεν κι έχασαν έδαφος στη μάχη πρόκρισης προς την επόμενη φάση του Europa League, καθώς την ίδια στιγμή η Βιγιαρεάλ τούς προσπερνούσε στην κατάταξη.

Ο αγώνας

Όταν από το 9′ βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και μάλιστα από λάθος, πόσο στραβά μπορεί να σου πάει ένα ματς; Στον Παναθηναϊκό δεν πήγε, λες και το 1-0 της Ρεν λειτούργησε σαν ηλεκτροσόκ για να γεμίσει αυτοπεποίθηση η ομάδα. Οι «πράσινοι» ανέκτησαν γρήγορα τα ηνία και κατάφεραν να βγάλουν το πρώτο μέρος στην ισοπαλία (1-1) και με το πλεονέκτημα μέσα στο χορτάρι μετά την αποβολή της Ρεν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο 9′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ από τα 25 μέτρα, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μπρινιόλι, πέρασε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε στη διαδικασία της… μεμψιμοιρίας για αυτή την άτυχη φάση και φρόντισε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε και μάλιστα με διπλό κέρδος. Συγκεκριμένα, στο 33′ ο Μπελοσιάν τράβηξε τον Ιωαννίδη που ήταν σε θέση για γκολ, ο διαιτητής τσέκαρε στο VAR τη φάση με onfield review κι ορθώς έδωσε το πέναλτι δείχνοντας την κόκκινη κάρτα στον παίκτη των γηπεδούχων. Ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεσή του και έφερε το ματς στα ίσια.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους το ματς άνοιξε, η Ρεν αν και με αριθμητικό μειονέκτημα πίεσε και πάτησε στην περιοχή του Μπρινιόλι, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους για την ανατροπή.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Τζούρισιτς αντί του Τσέριν, λογική κίνηση με βάση το αριθμητικό πλεονέκτημα του τριφυλλιού και τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετά την αποβολή.

Στη θεωρία ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει το 1-2, στην πράξη ήρθε η κατάρρευση μέσα σε ένα πεντάλεπτο και το κάζο. Η Ρεν βρήκε δύο γκολ, έκανε το 3-1 κι έριξε τους «πράσινους» στο καναβάτσο να ψάχνουν… από πού τους ήρθε!

Στο 65ο λεπτό η Ρεν βγήκε στη γρήγορη αντεπίθεση και ο Σαλάχ που είχε μπει λίγο νωρίτερα, από κοντά με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 των Γάλλων. Στο 70′ ο Βιλένα βρήκε τον Μάτιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι. Ο Μπλας ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μπρινιόλι για το 3-1.

Ο χρόνος μέχρι ο Παναθηναϊκός να συνέλθει από το σοκ ήταν αρκετό, οι απέλπιδες προσπάθειες μπας και καταφέρει κάτι δεν έφταναν και εύλογα ήρθε η οδυνηρή ήττα. Οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν ότι έπαιζαν από το 33′ με 10 παίκτες και έπαθαν πατατράκ στη Γαλλία σε ένα ματς που οι συνθήκες είχαν διαμορφωθεί υπέρ της ελληνικής ομάδας, αλλά αυτό δεν έφτανε.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίζει εκτός έδρας με τη Βιγιαρεάλ.

Οι συνθέσεις:

Ρεν: Γκαλόν, Ντουέ, Γουό, Μπελοσιάν, Τεατ, Μπουριζό (63′ Μπλας), Λε Φε, Μάτιτς (93′ Ασινιόν), Τεριέ (62′ Σαλάχ), Ρίντερ (62′ Σανταμαριά), Καλιμουεντό (35′ Τριφέρ)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (78′ Σπόραρ), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (46′ Τζούρισιτς), Πέρεθ (79′ Αράο), Βιλένα, Παλάσιος (72′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (71′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης