Σε ένα ματς-ροντέο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος ανατρέποντας το 0-1, η Αμπερντίν έφυγε με το 2-2 από τη Θεσσαλονίκη. Ο Ντουκ έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ τους Σκωτσέζους, ο Δικέφαλος με Τάισον και Σαμάτα έφερε… τούμπα την αναμέτρηση, αλλά το φάουλ του ΜακΓκράθ χάρισε στην ομάδα του την ισοπαλία και δεν του επέτρεψε το 4/4 στον όμιλο του Conference.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να κλείσει την Αμπερντίν από νωρίς στα καρέ της, αλλά οι Σκωτσέζοι ήταν αυτοί που με το που πάτησαν στην περιοχή βρήκαν δίχτυα. Στο 14’ ο Ντέβλιν πήρε την μπάλα στα δεξιά, έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή κι εκεί ο Ντουκ με ωραία κίνηση ξέφυγε από τον Εκόνγκ ανοίγοντας το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να αντιδράσει βρήκε μία άστοχη τελική με τον Σβαμπ και ένα λεπτό αργότερα ισοφάρισε. Ο Τάισον έκανε την κούρσα, πάσαρε στον Ντεσπόντοφ κι ο Βούλγαρος στη συνέχεια του έδωσε… έτοιμο γκολ, με τον Βραζιλιάνο να κάνει με πλασέ το 1-1.

Λίγο αργότερα, στο 28’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι μετά από μαγική κάθετη πάσα του Τάισον, γύρισμα του Μπάμπα και… τσαφ του Ρούμπεζιτς που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ρος. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πίεσαν σχεδόν ασφυκτικά την Αμπερντίν και έχασαν ευκαιρίες με τους Σβαμπ, Μπράντον και Κωνσταντέλια να πάρουν προβάδισμα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο ο Κωνσταντέλιας με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Ρος σε δύσκολη επέμβαση ενώ από το κόρνερ, που προέκυψε ο Κουλιεράκης από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολλανδό γκολκίπερ.

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 64’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ, ο Εκόνγκ δεν μπόρεσε ένα μέτρο απ’ την εστία να κάνει την προβολή και να σκοράρει. Δύο λεπτά αργότερα ο Βούλγαρος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Ρος έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, στο 67’ ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ μετά από σέντρα του Τάισον, κεφαλιά-ασίστ του Εκόνγκ και εκτέλεση με κεφαλιά από τον Αλί Σαμάτα.

Άμεση ήταν η απάντηση των Σκωτσέζων. Στο 70’ ο Μακγκράθ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Κοτάρσκι και έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα. Στο 74ο λεπτό ο διαιτητής Τζάγια δείχνει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα πάνω στον Κουλιεράκη αλλά μετά από έλεγχο του VAR αναιρεί σωστά την απόφασή του.

Στα επόμενα λεπτά, η ομάδα του Λουτσέσκου πίεσε ασφυκτικά την άμυνα της Αμπερντίν αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης, με το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82′ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα (85′ Σοάρες), Τριγγάρας (65′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (82′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μπράντον (64′ Σαμάτα)

Αμπερντίν: Ρος, Γένσεν, Ρούμπεζιτς, Γκάρτενμαν, ΜακΚένζι, Ντέβλιν, Ντάνκαν (60′ Χέις), Σίνι (61′ Πολβάρα), Μπράρον, ΜακΓκραθ (78′ Μιόβσκι), Λόπες (85′ Σόκλερ)