Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, μετά τη σύλληψη της μητέρας, της αδερφής και της σπιτονοικοκυράς της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρίας Τσοχαντάρη στο Live News του Mega στην υπόθεση δολοφονίας της νεαρής γυναίκας εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για έναν άνδρα αλβανικής υπηκοότητας, 42 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργάτης της σπιτονοκοικυράς και ενδεχομένως ο άνθρωπος που, με ένα μαύρο τζιπ, μετέφερε τη σορό της 23χρονης. Ο 42χρονος μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

«Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»

Χαμένη δήλωνε μετά τον χαμό της 23χρονης η μητέρα της, που τελικά συνελήφθη μαζί με την άλλη κόρη της και τη σπιτονοικοκυρά του θύματος. Υπενθυμίζουμε ότι η Φαίη είχε βρεθεί τον Οκτώβριο του 2022 νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα, σε μικρή απόσταση από το σπίτι που διέμενε στην Κυψέλη.

Η μητέρα της 23χρονης είχε μιλήσει στο Live News και τότε δεν περνούσε από το μυαλό της ότι θα υπήρχαν αποκαλύψεις για όσα είχε κάνει. Ρωτούσε συχνά τη δημοσιογράφο αν γνώριζε κάτι για τις εξελίξεις στην διελεύκανση της υπόθεσης και δήλωνε ότι μετά τον θάνατο του παιδιού της δεν την ενδιέφερε τίποτα.

«Έπαθα καρδιακή ανεπάρκεια. Αεροδιακομιδή από εκεί που ήμουν στη δουλειά, Αθήνα και είμαι στο Θριάσιο. Και μου έβγαλε στο νεφρό ένα μόρφωμα και πάμε για χειρουργείο. Και ας φύγω κορίτσι μου, δεν με προβληματίζει. Η μισή μου καρδιά είναι ήδη πεθαμένη. Και έτσι δεν με νοιάζει για τίποτα» είπε.

«Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου από το καλοκαίρι λόγω των δικών μου. Με μάσκες είμαι, με οξυγόνα, με πράγματα. Είναι όλες εδώ (οι κατηγορούμενες), μία η μία, μία η άλλη. Αλλά εγώ επειδή δεν θέλω, το βράδυ της διώχνω» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε η μητέρα της 23χρονης, η ψυχολογία της είναι άσχημη, ενώ δήλωσε πως το παιδί της δεν γυρίζει πίσω. «Ψυχολογία δεν υπάρχει, τίποτα δεν υπάρχει. Τίποτα. Από εκεί είναι, από εκεί ξεκίνησαν, γιατί έπαθα το πρώτο μου έμφραγμα, γιατί μου το βρήκαν πριν δύο – δυόμισι χρόνια. Λέω μάλιστα, ευχαριστώ πολύ. 9 Οκτωβρίου πέθανα, 18 Ιουλίου ξαναγεννήθηκα» τόνιζε.

«Μου έρχεται να φουντάρω»

Η μητέρα της Φαίης τόνιζε σε πόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρισκόταν. «Ειρωνεία της τύχης δεν είναι αυτό. Πολύ μεγάλη ειρωνεία. Η ψυχολογία μου είναι χαμένη, δεν υπάρχει κορίτσι μου. Πάρε με, γιατί είμαι σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση που δεν ξέρω. Έτσι μου έρχεται να φουντάρω. Ωραία, μαθαίνω ποιος το έκανε όλο αυτό ή ποιοι. Και; Και; Μου γύρισαν πίσω το παιδί μου; Κανένας».

«Σίγουρα θα είναι μία δικαίωση, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι» κατέληγε. «Στο χώμα, στο χώμα θα είναι πάντα. Και μετά σε ένα κασελάκι. Απλά τα πράγματα. Δεν θέλω, μου κάνει κακό. Το βράδυ δεν κοιμάμαι. Ξέρεις πως αισθάνομαι; Με έχουν σκοτώσει και όχι μία φορά, τέσσερις φορές. Μαζί με τη Φαίη μου και τα παιδάκια της».

Τρεις φορές στο νοσοκομείο μέσα σε ένα εξάμηνο

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, τον Δεκέμβριο του 2020, τον Απρίλιο του 2021 και τον Ιούνιο του ίδιου έτους η Φαίη Μπακογιώργου είχε μεταβεί σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο της Αττικής με κατάγματα και τραύματα στο πρόσωπο. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2021 είχε διαπιστωθεί ότι η 23χρονη ήταν έγκυος.

Παρά τους μώλωπες και τα κατάγματα στο σώμα της Φαίης, δεν υπήρξε περαιτέρω ενημέρωση από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου προς τις αστυνομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Φαίης εντοπίστηκε στην Κυψέλη τον Οκτώβριο του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου παρέμεινε στα ψυγεία για ένα μήνα, χωρίς να γίνει ιατροδικαστική εξέταση. Ακολούθησε έρευνα για την αιτία θανάτου της, ωστόσο η σορός της ήταν αλλοιωμένη και ο θάνατός της αποδόθηκε σε ισχαιμικό επεισόδιο.

Μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας της 23χρονης, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης επανεξέτασε την υπόθεση και βρήκε όλα τα ιατρικά στοιχεία της Φαίης από τα νοσοκομεία στα οποία είχε νοσηλευτεί. Τότε αντιλαμβάνεται πως η 23χρονη είχε κακοποιηθεί και διαπιστώνει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε παλαιότερες κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η Φαίη όσο και η 67χρονη που φιλοξενούνταν στο σπίτι της κατηγορούμενης σπιτονοικοκυράς είχαν νοσηλευτεί μαζί στο ΚΑΤ το 2021 λόγω λοίμωξης από στρεπτόκοκκο, η οποία αποδίδεται στην παραμέλησή τους.

Τα τελευταία στοιχεία της έρευνας είναι αποκαλυπτικά για τη δράση της 57χρονης σπιτονοικοκυράς, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε κατηγορηθεί 7 φορές για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και ληστείες από το 2012 έως το 2023.

«Ακούγαμε φωνές, ξύλο πάρα πολύ»

Γειτόνισσα της Φαίης Μπακογιώργου περιέγραψε στο MEGA ότι τόσο η 23χρονη όσο και η ηλικιωμένη που φιλοξενούταν από την σπιτονοικοκυρά είχαν πέσει θύματα ξυλοδαρμού.

«Ακούγαμε φωνές, ξύλο πάρα πολύ. Είχα ακούσει τη γιαγιά πολλές φορές να παρακαλάει την κυρία που τις φιλοξενούσε να της λέει «σταμάτα να με βαράς, δεν μπορώ άλλο». Η κυρία που τις φιλοξενούσε είχε πάρα πολύ άσχημη συμπεριφορά. Την χτυπούσε άσχημα, την έβριζε επίσης. Μου έκανε εντύπωση πως η γιαγιά ήταν με λερωμένα ρούχα».

«Όταν την είχα πλησιάσει να την ρωτήσω εάν θέλει βοήθεια αρχικά μου είπε όχι. Μετά σταμάτησε να μου μιλάει. Όταν έμπαινε η γιαγιά στην πολυκατοικία έκρυβε τα τσιγάρα της στα κουτιά που είναι το ρολόι της ΔΕΗ. Με το που έμπαινε στο σπίτι και έκλεινε η πόρτα, καθόταν η συγκεκριμένη κυρία και χτυπούσε τη γιαγιά», είπε για τη σπιτονοικοκυρά.

Η γειτόνισσα της Φαίης, μάλιστα, ανέφερε πως είχε δει από το μπαλκόνι της να σπρώχνουν την ηλικιωμένη μπροστά σε αυτοκίνητα ώστε να λαμβάνουν τις αποζημιώσεις. «Ήταν με την κυρία που τις φιλοξενούσε στον δρόμο, στη Δροσοπούλου. Πέρασε ένα αυτοκίνητο, χτύπησε τη γιαγιά και είχαν λογομαχία», είπε.

Όπως είπε η γειτόνισσα, τον ίδιο εφιάλτη βίωνε και η 23χρονη Φαίη, με τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς να είναι έντονα, ειδικά στο πρόσωπό της. Η ίδια προσπάθησε να βοηθήσει τις δύο γυναίκες, καλώντας τουλάχιστον δύο φορές την Αστυνομία, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τίποτα.

«Όταν δολοφονήθηκε δεν ήταν έγκυος»

H δικηγόρος του πατέρας της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου ανέφερε για τη δολοφονία: «Όταν πρόκειται για ειδεχθή εγκλήματα κανείς δεν θα πει ότι σκότωσα. Εδώ έχουμε σοβαρότατες και συστηματικές κακοποιητικές πράξεις εν ζωή, μάλιστα η κατηγορία που αποδίδεται είναι σε βάρος αδύναμου προσώπου, συνοίκου κι εγκύου. Όταν δολοφονήθηκε δεν ήταν έγκυος, οι κακοποιήσεις γίνονταν κατά την περίοδο που κυοφορούσε».

Σχετικά με τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι απεικονίζουν την βιαιότητα των χτυπημάτων που δεχόταν η 23χρονη σχολίασε η δικηγόρος:

«Το ψέμα που εισέπραξε ο πατέρας είναι ότι πρόκειται για τροχαίο, έτσι του είπαν. Η δε θυγατέρα πάντα απέφευγε να του πει πράγματα κι όταν έκανε ο πατέρας ολιγόλεπτες επισκέψεις στην κατοικία το τηλέφωνο και την καλούσε η 57χρονη. Από έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή έχουν περισυλλέγει μαρτυρίες ανθρώπων που αναφέρουν ότι άκουγαν τα ουρλιαχτά από την πολυκατοικία. Υπάρχει μάρτυρας που λέει ότι το παιδάκι της Φαίη ανέφερε ότι την χτύπαγε στην κοιλιά η 57χρονη για να αποβάλλει»

Για τον ρόλο που έχει η μητέρα της Φαίης δήλωσε η δικηγόρος: «Έχει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Η μητέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα έμενε μαζί με την Φαίη, δεν γνώριζε; Και η αδελφή του θύματος και η μητέρα είπαν στον πατέρα ότι δεν χρειάζεται να βάλει δικηγόρο, προσπάθησαν παντοιοτρόπως να τον αποτρέψουν από τα να κάνει έρευνα».

Ερωτηθείσα η κ. Δημητριάδου αν υπάρχει και δεύτερη κατηγορία σε βάρος των συλληφθεισών απάντησε: «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε χωρίς να κληθεί το ΕΚΑΒ, εμένα με παραπέμπει σε κάτι άλλο».