Σε κίνδυνο να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών τους βρίσκονται δημότες του Δήμου Μετεώρων αν δεν προβούν στην εξόφληση ή την τακτοποίηση των οφειλών που έχουν προς τον Δήμο.

Ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε: «Με την παρούσα καλούμε τους δημότες – οφειλέτες του Δήμου Μετεώρων των οποίων οι οφειλές προς τον Δήμο κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, λόγω μη καταβολής τους εντός των νόμιμων προθεσμιών, να προσέλθουν στο ταμείο του Δήμου για την εξόφληση ή την ρύθμιση των οφειλών τους, εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας, άλλως ο Δήμος δύναται να προβεί στη λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη αυτών.

Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δήμου, θα πρέπει να προσκομίσετε όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές ξεπερνάνε τα 2 εκατ. Ευρώ προς τον Δήμο Μετεώρων. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε με την πανδημία και δεν φαίνεται να διορθώθηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που εξαγγέλθηκαν θα αφορούν όσους οφείλουν από ένα ποσό και πάνω. Το πιθανότερο είναι τα μέτρα είσπραξης να ληφθούν σε όσους οφείλουν περισσότερα από 300 ευρώ.

Το πρόβλημα φυσικά που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μετεώρων δεν είναι κάτι που συναντάται μόνο εκεί. Και άλλοι Δήμοι κυρίως περιφερειακοί έχουν αντίστοιχες δυσκολίες. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Άρδευσης που και λόγω της ενεργειακής κρίσης είναι σε δύσκολη κατάσταση.