Η αλήθεια να λέγεται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο χάζι στην πολιτική από τους αριστερούς που τσακώνονται μεταξύ τους γιατί έχασαν.

Και προς τιμήν του ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις παραδόσεις της Αριστεράς. Κουράγιο και κέφι να έχουμε οι υπόλοιποι, να τους καμαρώνουμε.

Ακόμη περισσότερο που τσακώνονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ο Κασσελάκης τους έλαχε (τον ψήφισαν, δηλαδή…) και θα το γλεντήσουν μέχρι τέλους.

Αντε μετά να πεις πως δεν υπάρχει Θεός!

Θα περιέγραφα ευχαρίστως την υπόθεση του τσακωμού αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει. Προς το παρόν συνεδρίασαν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ (αποδεικνύοντας ότι δεν είναι προληπτικοί…) και πλακώθηκαν πότε θα γίνει το Συνέδριο και ποιος είναι το σκοτάδι.

Και για το σκοτάδι δεν μπορώ να βοηθήσω. Αλλά κανείς δεν ρώτησε το αυτονόητο: τι συνέβη σύντροφοι και στις εκλογές δεν βγάλαμε ούτε διαχειριστή σε πολυκατοικία;

Τώρα βεβαίως δεν φταίει ο «συνήθης ύποπτος» Μητσοτάκης διότι (όπως σημείωσε κι ο ακριβολόγος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) ο Μητσοτάκης στις εκλογές υπέστη μεγάλη ήττα.

Με οκτώ περιφέρειες συν τέσσερις (στις 13) που αντιπροσωπεύουν το 85% του πληθυσμού και πάνω από διακόσιους δήμους (στους τριακόσιους), ο άνθρωπος τρέχει στο Τελ Αβίβ και τη Γάζα να κρυφτεί από τον Δουδωνή.

Και φυσικά ούτε το ΠΑΣΟΚ του προέδρου μπορεί να νίκησε στις εκλογές αφού έβγαλε μισό συν μισό περιφερειάρχη και λιγότερους από τους μισούς δημάρχους της ΝΔ.

Συνεπώς ποιος νίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έχασαν όλοι; Η απάντηση δεν είναι εύκολο να δοθεί, τουλάχιστον στη βάση της αριθμητικής που μάθαμε στο σχολείο.

Αλλά αυτό δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύουν ότι μπορούν να τσακωθούν κι από μόνοι τους χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Αλλωστε η Αριστερά δεν δεσμεύεται σε καμία περίπτωση από τις δεξιές οδηγίες ενός ηττημένου δεξιού Πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες όποιος μιλάει πρέπει προηγουμένως να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του.

Και γιατί να δεσμεύεται άλλωστε;

Αφενός αυτά τα λένε οι ηττημένοι δεξιοί που έχασαν και ούτως ή άλλως δεν πρέπει να μιλούν.

Αφετέρου γλώσσα έχει όλος ο κόσμος, το μυαλό είναι που ψάχνουμε.

Ετσι αποφάσισαν στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν Συνέδριο από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου, σοφή απόφαση. Συμπίπτει ακριβώς με την Κυριακή του Τριώδιου που ξεκινούν οι Απόκριες και αξίζουν οι εορτασμοί.

Κι επειδή μάλιστα η ήττα (του Μητσοτάκη εννοείται…) μπορεί να φέρνει κάποια κατήφεια στο ακροατήριο, κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα χθεσινά «ΝΕΑ», ο Γιώργος Παπανδρέου «παίρνει πάνω του την προοδευτική συσπείρωση».

Κοιμόμαστε ήσυχοι!