Η ένταση αυξάνεται και στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.με τους φόβους για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να γίνονται όλο και πιο έντονοι. Τρεις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν αφού διείσδυσαν στο Ισραήλ, ενώ η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τον αντιαρματικό πύραυλο που εξερράγη στον ισραηλινό οικισμό Shtula και προκάλεσε τουλάχιστον έναν θάνατο.

Σύμφωνα με τη Haaretz, υπάρχουν τέσσερις τραυματίες, ο ένας σοβαρά, από προς την περιοχή της Δυτικής Γαλιλαίας.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε αντίποινα κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και μάλιστα δημοσίευσε σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με τη Haaretz και το The Spectator Index, πληθαίνουν οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές ασφαλείας, το ισραηλινό πυροβολικό χτυπάει σε μια σειρά περιοχές στα νότια του Λιβάνου.

Στρατιωτική ισραηλινή ζώνη 4 χιλιομέτρων

Ο ισραηλινός στρατός κήρυξε στρατιωτική ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίτερα πως σκότωσαν στη Γάζα άλλον έναν διοικητή της Χαμάς και αναφέρθηκαν σε «τρομοκράτες» που προσπαθούσαν να περάσουν από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τη Haaretz και το The Spectator Index, πληθαίνουν οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές ασφαλείας, το ισραηλινό πυροβολικό χτυπάει σε μια σειρά περιοχές στα νότια του Λιβάνου.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για διεισδύσεις από το Λίβανο στο Ισραήλ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για δύο διεισδύσεις από τον Λίβανο στο Ισραήλ και επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της: «Οι Ταξιαρχίες Ezzedine al-Qassam, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανατίναξε τμήματα του ισραηλινού φράχτη των συνόρων και εισήλθε στην κατεχόμενη Παλαιστίνη», για να συγκρουστεί με «τον εχθρό», του οποίου τα αεροπλάνα στόχευσαν τους μαχητές και σκότωσαν τρεις«, σύμφωνα με ανακοινωθέν.

Η απειλή για νέα σύγκρουση

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει την απειλή μιας ξεχωριστής σύγκρουσης στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο και τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί ανταλλαγές πυροβολικού με την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ.

Την Παρασκευή, ένας δημοσιογράφος του Reuters σκοτώθηκε και έξι άλλοι ρεπόρτερ, από το AFP, το Reuters και το Al-Jazeera, τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς για τους οποίους ο Λίβανος κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις.

Δύο Λιβανέζοι άμαχοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς ενός χωριού στο νότο το Σάββατο, δήλωσε ο δήμαρχος του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Χεζμπολάχ είπε ότι ένας από τους μαχητές της σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά.

«Οποιος διεισδύσει στο Ισραήλ θα πεθάνει»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι το βράδυ του Σαββάτου προειδοποίησε ότι ο στρατός «έχει πολύ μεγάλες δυνάμεις στο βορρά».

«Όποιος φτάσει στον φράχτη για να διεισδύσει στο Ισραήλ, θα πεθάνει», είπε σε τηλεοπτικό σχόλιο.