Ξεκάθαρη ήταν η θέση και το μήνυμα του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά το  σημερινό διοικητικό συμβούλιο για το μείζον θέμα του νέου προέδρου της ΚΕΔ.

«Είδαμε γεγονότα που δεν έχουμε ξαναδεί με VARίστες να αλλοιώνουν παιχνίδια και το πρωτάθλημα αλλάζοντας τις γραμμές. Και πρώτη φορά έγινε παραδοχή από τους ίδιους (ΚΕΔ) ότι αυτό συνέβη!», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κύριος Μαρινάκης επανέλαβε την αυτονόητη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθήσει η ΕΠΟ.

«Άμεσα να ζητηθούν από την UEFA/FIFA ονόματα 3 υποψηφίων αρχιδιαιτητών με πλήρη βιογραφικά, που δεν θα έχουν καμμιά σχέση με την Ελλάδα και να αποφασίσουμε ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει αρχιδιαιτητής και θα πλαισιώνεται με άλλα δυο μέλη επίσης ξένους».

Όσο για το μέλλον, ήταν ξεκάθαρος: «Αν αυτά δεν αλλάξουν άμεσα και δεν αποφασιστούν με την ευκαιρία της διακοπής, δεν πρόκειται να οριστούν από την Λίγκα τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος που ακολουθούν. Άλλη αγωνιστική με Μάνταλους δεν μπορεί να παιχτεί».

Ο κύριος Μαρινάκης, έθεσε και πάλι το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και της ολιστικής μελέτης μολονότι η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής τις αυθαιρεσίες Μπαλτάκου. «Δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να γίνει επαγγελματικό μοντέλο για να ξεφύγουμε από κάποιους εξαρτημένους;».

Παράλληλα, θα ζητηθεί άμεση ενημέρωση για τις επαφές Μπαλτάκου – Ροσέτι. Η Super League πρέπει να έχει τους φακέλους με τα βιογραφικά των υποψηφίων πριν την επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου που ορίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος μελέτης τους.

Τέλος, αποφασίστηκε επίσης η διεύρυνση του κόστους του VAR για την λειτουργία Goal Line Technology.