Μια άτυχη, εντελώς αναπάντεχη, στιγμή δεν επέτρεψε στην Κατερίνα Στεφανίδη να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη συμμετοχή της στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Στην προθέρμανση για τον προκριματικό του αγωνίσματος, η χρυσή ολυμπιονίκης του 2016 και παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2017 τραυματίστηκε στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού της και δεν κατάφερε να βγάλει τα άλματα που είχε κατά νου, καθώς υπέφερε από τον έντονο πόνο που επηρέαζε τη φόρα της.

Μοιραία είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. στα 4.50μ κι έμεινε εκτός συνέχειας.

«Ήρθαν και με πήραν με το φορείο γιατί ζαλίστηκα και λιποθύμησα»

Περιγράφοντας τον τραυματισμό της η Στεφανίδη ανέφερε ότι «ήταν μια δραματική σκηνή. Δεν είμαι ακριβώς σίγουρη πώς συνέβη. Έγινε στο πρώτο δοκιμαστικό άλμα, έπεσα κάπως περίεργα πάνω στο στρώμα και κοντραρίστηκα. Ήρθαν και με πήραν με το φορείο γιατί ζαλίστηκα και λιποθύμησα. Μου έπεσε λίγο η πίεση και λιποθύμησα. Μου έδωσαν ηλεκτρολύτες και μαγνήσιο. Αισθάνθηκα καλύτερα, μου έδεσαν το πόδι και μου είπαν ότι ίσως ήταν διάστρεμμα.

Δεν ήταν σίγουροι πόσο κακό ήταν το διάστρεμμα και μου είπαν ότι αυτό θα το ήξεραν σε περίπου 12 ώρες. Έχασα 1,5 ώρα από τα δοκιμαστικά. Βγήκα στα τελευταία πέντε λεπτά και πρόλαβα και έκανε 1-2 άλματα. Είπαμε αν είναι όπως πέρσι ας δοκιμάσω να κάνω ένα άλμα στα 4.50μ.

Δυστυχώς δεν μας βγήκε γιατί λόγω της αναμονής χειροτέρεψε το πόδι. Ίσως και εγώ να έπρεπε να το τρέξω, αλλά φοβόμουν γιατί δεν ήξερα τι έχω. Κανένας δεν ήξερε να μας πει τι έχουμε. Το καλό είναι ότι τελικά δεν θα ήταν αρκετό το 4,50μ».

Ούτε η Ελένη Πόλακ, η έτερη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο επί κοντώ, κατάφερε να υπερβεί το εν λόγω ύψος και με καλύτερη επίδοση τα 4.35μ αποχαιρέτησε τη Βουδαπέστη.