Νέα σενάρια για την Περιφέρεια Αττικής τροφοδοτεί η απόφαση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον δήμο των νοτίων προαστίων και να μην μεταπηδήσει στην Περιφέρεια Αττικής, όπως φαίνεται να του προτάθηκε το Σάββατο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση Παπανικολάου: 

«Με όλη μου την αγάπη.

Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.

Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.

Για αυτά που έρχονται.

Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας».

Τα καλύτερα είναι μπροστά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Με δεδομένο ότι η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη -λόγω του ζεϊμπέκικου που χόρεψε σε εκδήλωση στο Ζάππειο εν μέσω πυρκαγιών- δεν θα αμβλυνθεί, η λίστα των πιθανών αντικαταστατών που έχει ο πρωθυπουργός στα χέρια του δεν εξαντλείται στον Δήμαρχο Γλυφάδας αλλά περιλαμβάνει και άλλες εναλλακτικές.

Επικρατέστερος ο Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με τα σενάρια που διακινούνται επικρατέστερος πλέον υποψήφιος Περιφερειάρχης με το γαλάζιο χρίσμα είναι ο νυν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ.Χαρδαλιάς έχει επιδείξει κυβερνητικό έργο στην Πολιτική Προστασία και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ερείσματα στην οδό Πειραιώς, ενώ είναι και έμπειρος στα αυτοδιοικητικά αφού έχει θητεύσει στον Δήμο Βύρωνα.

Στο κάδρο είχαν μπει επίσης τα ονόματα άλλων δύο στελεχών της αυτοδιοίκησης του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και του δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνταντέλλου.

Ο τελευταίος πάντως διαψεύδει τις φήμες που τον θέλουν να διεκδικεί τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και με “φωτογραφίζουν” για ακόμα μια φορά ως πιθανό υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου για το θέμα:

Παραμένω προσηλωμένος στα καθήκοντα του Δημάρχου και ζήτω από τους συμπολίτες μου να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και την ομάδα μας για ακόμα μια θητεία.

Δεν έχει γίνει καμία επίσημη ή ανεπίσημη συζήτηση με κανέναν κυβερνητικό παράγοντα σχετικά με τις εκλογές της Περιφέρειας καθώς έχω ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως με ενδιαφέρει αποκλειστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά Βαθμού και ειδικότερα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμη και αύριο ή το αργότερο την Τρίτη με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.